[REVIEW] Logitech Slim Folio Toetsenbord voor de iPad

Gadgets Jelle van Es 2 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Sinds de release van de iPad zijn er verschillende hoezen op de markt. Met name de producten van Apple zelf zijn daarbij zeer populair, daar de hoezen vaak voorzien zijn van een goede kwaliteit. Je hebt echter ook alternatieven. Logitech heeft een tijdje geleden de Logitech Slim Folio op de markt gebracht.

De Logitech Slim Folio is net als de Smart Keyboard van Apple een combinatie tussen een hoes en een toetsenbord. Zeker met de nieuwere generaties iPads zijn er steeds meer mogelijkheden om het product te gebruiken om mee te schrijven. Ik heb de hoes getest op een zevende generatie iPad en dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Stuk goedkoper dan de Apple-variant

Het grote voordeel van de Logitech Slim Folio ten op zichte van de Smart Keyboard van Apple is de prijs. Waar het model van Apple je 179 euro kost, daar betaal je voor de variant van Logitech slechts 99 euro. Dat is dus een besparing van zo’n tachtig euro. En als je puur naar de functies van beide varianten kijkt, dan kunnen ze min of meer hetzelfde. Wat dat betreft is dit dus een goede koop te noemen.

Logitech Slim Folio
Bespaart een hoop geld (Afbeelding: Logitech)

Toetsen werken goed

En wanneer je de Logitech Slim Folio dan in de praktijk gaat gebruiken, merk je dat de toetsen van het toetsenbord fijn werken. De toetsen zijn behoorlijk ruim geplaatst, waardoor de kans dat je een verkeerde toetsen in klikt niet heel erg groot is. Zeker wanneer je echt even een flink stuk tekst wilt schrijven of wat aantekeningen wilt maken, blijkt het toetsenbord zeer fijn te werken. Het is zeker geen alternatief op een MacBook, maar voor dagelijkse werkzaamheden werkt het al met al zeer goed.

Dit tikt lekker (Afbeelding: Logitech)

De Logitech Slim Folio voelt stevig aan

De originele reden waarom je een hoes kocht voor een product als een iPad was het beschermen van het product. Wat dat betreft voldoet de Logitech Slim Folio aan de basisverwachting. Wanneer je de hoes om de iPad heen hebt en hij valt per ongeluk van de bank, dan is het niet gelijk paniek. Grote kans zelfs dat er helemaal niks aan de hand is. Ook kun je met de hoes de iPad met een gerust hart in je tas stoppen en overal mee naar toe nemen zonder dat er krasjes op het beeldscherm ontstaan.

Lijkt tegen een stootje te kunnen (Afbeelding: Logitech)

Houdertje voor je Apple Pencil

Bovenop de Logitech Slim Folio zit nog een handige houder voor wanneer je gebruik maakt van een Apple Pencil, of een third-party alternatief. Het voordeel hiervan is dat je deze niet snel kwijt raakt en altijd een plek hebt waar je hem makkelijk opbergt. Op die manier heb je hem altijd bij de hand. De hoes heeft daarbij een handige stand waarbij de iPad op een hoek van zo’n tien graden zet. Dat is ideaal om hem op de tafel te plaatsen en er mee te tekenen.

Handig! (Afbeelding: Logitech)

De Logitech Slim Folio is niet handig om als iPad stand te gebruiken

Ik gebruik mijn iPad regelmatig voor Netflix. Lekker na een dag werken in de avond in bad terwijl ik mijn iPad op een rekje heb staan of in bed vlak voor het slapen gaan. Met name bij het in bad gaan doet de hoes niet helemaal wat ik wil. Waar je de standaard hoes van de iPad kunt gebruiken om hem aan de achterkant te laten steunen, daar moet je bij deze hoes het toetsenbord uitgeklapt hebben en hem daar dan op te laten steunen. Dat neemt net wat meer ruimte in en oogt gewoon niet zo mooi als bij de Apple-variant.

Neemt wel wat ruimte in (Afbeelding: Logitech)

De Logitech Slim Folio is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over alles dat met de iPad te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!