[REVIEW] Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020

Games Jelle van Es 14 nov 2019
Leestijd: 4 minuten

Volgend jaar wordt een zeer belangrijk jaar voor Japan. Alle ogen van de wereld zullen in de zomer op Tokio zijn gericht, waar de Olympische Spelen wordt gehouden. Hoe de stad zijn evenementen in goede banen gaat leiden met de verwachte hitte in de zomer wordt nog de vraag. In Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020 heb je daar gelukkig geen last van, want die kun je nu gewoon op je Nintendo Switch spelen.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020 is de nieuwste game in de sub-serie waarin personages uit het Mario- en Sonic-universum het tegen elkaar opnemen in verschillende sporten. De laatste keer dat een game in de reeks verscheen, was in 2016 tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De winterspelen van Zuid-Korea werden overgeslagen, waardoor dit dus de eerste game in de reeks op de Nintendo Switch is. Dit zijn daarbij de punten die mij zijn opgevallen.

Genoeg leuke minigames

Er zijn in Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020 meer dan twintig evenementen gebaseerd op sporten waar je aan mee kunt doen. Dat is een behoorlijk aantal en bovendien is de variatie best wel goed. Je doet telkens iets anders. Een potje voetbal is bijvoorbeeld een stuk anders dan wanneer je een muur moet beklimmen en zodoende blijft de game lang interessant. Zeker wanneer je zo nu en dan de game met een vriend of vriendin speelt is er meer dan genoeg om je op te storten.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020
Mario skate er op los (Bron: Nintendo)

Verschillende manieren van spelen

Daarbij zijn er ook verschillende manieren om de game te spelen. Wanneer je Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020 op de televisie speelt met je loss Joy-cons, dan kun je gebruik maken van motion controls die best wel goed werken. Zo moet je bij het muur klimmen de Joycons los van elkaar gebruiken en echt naar de juiste plek toe grijpen en daar je Maar het is ook mogelijk om gewoon met de controller los te gaan als je dat liever hebt. Je hebt dus een fijne keuze en dat kan ik alleen maar toejuichen.

Rock Climbing (Bron: Nintendo)

Klassieke evenementen in Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020 zijn grappig

Naast de moderne evenementen kent Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020 ook nog iets van 10 klassieke evenementen in een 2D-stijl, onder het kopje Tokio 1964. Dat was de eerste keer dat de stad de Olympische Spelen hield. In deze evenementen krijg je een toffe retrolook en doe je allemaal grappige minigames. Daarbij heb je wel maar iets van acht personages om mee los te gaan, omdat van die personages daadwerkelijk een retrolook bestaat. Het is een leuke afwisseling met simpelweg een toffe stijl.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokyo 2020
Klassieke games (Bron: Nintendo)

Tempo in Story mode is erg laag

Wanneer je de game in je eentje gaat spelen, dan krijg je te maken met een Story-modus. Het idee is daarbij best wel grappig. Robotnik en Bowser proberen Mario en Sonic op te sluiten in een spelcomputer, terwijl hun vrienden in het gewone Tokio zijn. Beide partijen moeten op hun eigen manier hun weg vinden. Het probleem daarbij is dat het zo enorm traag gaat. De teksten zijn te lang en vaak ook gewoon niet boeiend om te lezen. Je wilt gewoon verder gaan en langzaam maar zeker alle evenementen ontdekken. Wat dat betreft had de game wel wat meer peper in de achterste mogen krijgen.

(Bron: Nintendo)

Dream Events in Mario & Sonic vallen tegen

Tot slot kent de game nog een drietal Dream Events. Deze speciale evenementen waren in voorgaande games vaak erg leuk, maar deze keer slaat de ontwikkelaar een beetje de plank mis. Naast het feit dat het er dus maar een paar zijn, is eigenlijk alleen het racen in een soort Sonic-achtige wereld een beetje de moeite waard, maar ook die is wat summier. De andere twee modi zij nog minder interessant en wil je maximaal een enkele keer spelen. Op die manier voelt dit een beetje als een gemiste kans en dat is toch jammer.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020 is zodoende een game die vooral interessant is wanneer je regelmatig met vrienden gamet. In je eentje is het te langzaam en te summier. De game is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen