[REVIEW] NBA 2K20: Goede sportgame met kleine verbeteringen

Games Jelle van Es 9 sep 2019
Leestijd: 4 minuten

Ik speel veel games. Dat moet ook wel als ik alle reviews hier doe. De meeste games speel ik totdat ik een goed beeld heb gekregen van een game, waarna ik de review schrijf en doorga met de volgende game. Er zijn een paar uitzonderingen op die regel. Eén daarvan is de NBA 2K-serie, waar we inmiddels al toe zijn aan NBA 2K20.

NBA 2K19 heb ik tot een paar weken geleden bijna dagelijks gespeeld. Elke dag even lekker een potje spelen om op die manier stappen te maken in de MyCareer of een nieuwe challenge doen in MyTeam. Bij die laatste kregen we vorig jaar een domper te verwerken. Door de regels rondom de kansspel werd besloten om die af te sluiten op de Nederlandse markt. Daardoor kun je geen spelers meer online kopen, maar enkel pakjes aanschaffen en dan hopen dat er wat in zit. Dat terwijl je in FIFA Ultimate Team geen beperking meer hebt. Ook dit jaar is dit weer het geval. Als een soort van goedmakertje krijg je in de Legends Edition wel twee keer zoveel VC als de spelers in het buitenland en gelijk een team met goede spelers. Toch gaat het lastig zijn om straks een echt topteam te maken en het online tegen anderen op te nemen. En ja, dat is jammer. Maar gelukkig biedt NBA 2K20 nog genoeg andere dingen. Dit zijn daarbij de vijf punten die zijn opgevallen.

Kleine verbeteringen

Zoals elk jaar zien we over het gehele spectrum dat er kleine verbeteringen zijn. Zo zijn de animaties net wat soepeler, zijn de laadtijden een tikje minder kort en is de verplichte warm-up in de MyCareer die enkel extra tijd kost verdwenen. Soms heb je hem wel, omdat het dan in het verhaal past, maar goed, dat trek ik wel. Verder krijg je tijdens het verdedigen wat meer indicaties waarop je een steal kunt doen en vooral wanneer je dat niet moet doen om een reach-in foul te vermijden.

NBA 2K20 playstation plus juli
NBA 2K20 (Afbeelding: 2K Games)

MyTeam kent toffe nieuwe kaarten

Goed, de Auction House is nog steeds afwezig op de Nederlandse markt in MyTeam en dat is jammer. Gelukkig zijn er wel andere manieren om snel goed te worden. Zo heb je nu een Evolution Card. Deze begint op een normaal niveau, maar door bepaalde uitdagingen te voltooien, kun je hem evolueren en uiteindelijk op het hoogste niveau te brengen. Op deze manier heb je een extra uitdaging in de MyTeam-modus en dat is best leuk.

Evolution card in NBA 2K20 (Bron: 2K Games)

Leunt iets minder op microtransacties

Daarnaast lijkt het er op dat de game iets minder leunt op microtransactions. Ja, je moet nog steeds een flinke berg VC hebben om een goed personage te maken, maar je krijgt nu meer en de upgrades zijn goedkoper. In mijn geval kostte het zo’n 130.000 VC om een personage op level 85 te krijgen. Dat kon dus met de Legends Edition. Daarnaast is het zo dat ik in mijn eerste seizoen nu al zo’n 1.300 VC per wedstrijd pak, exclusief sponsors. Dat is echt een stuk meer dan vorig jaar. Natuurlijk, het kost nog veel tijd om een personage perfect te krijgen als je met de gewone editie begint, maar het is een tikkie minder belachelijk als vorig jaar.

(Bron: 2k Games)

Veel content

NBA 2K20 is goed gevuld met content. De MyCareer kent een verhaal dat je weer een paar uur bezig houdt en daarna is het lang boeiend in de zoektocht naar het kampioenschap. In MyTeam zijn er veel uitdagingen te vinden, waardoor het ook in de singleplayermodus lang de moeite waard is. MyGM is ook terug en geeft je de mogelijkheid om je eigen team te runnen. En voor de liefhebber is de WNBA toegevoegd aan de game. Net als bij FIFA kun je daardoor nu ook met de dames-teams spelen.

NBA 2K20 MyCareer
NBA 2K20 MyCareer (Bron: 2K Games)

Voelt wel veel als zijn voorganger

De laatste jaren is de ontwikkelaar gelukt om een goed product neer te zetten. En het voelt gewoon alsof NBA 2K20 daar simpelweg op heeft voortgebouwd zonder echt grote stappen te zetten. Daardoor voelt het een beetje als een tussenjaar. Er zijn geen grote nieuwe modi, de neighborhood in de MyCareer is zo goed als hetzelfde, MyTeam kent dezelfde soort uitdagingen en werkt met dezelfde soort tokens en ga zo maar door. De stap ten opzichte van NBA 2K19 is klein, waardoor je het gevoel krijgt dat men vooral met het volgende deel, dat waarschijnlijk op de PlayStation 5 mede gaat verschijnen, een grote stap wilt zetten.

The Greek Freak in NBA 2K20 (Bron: 2K Games)

NBA 2K20 is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen