[REVIEW] Razer Blackwidow Lite Mercury: Gaming toetsenbord voor kantoor

Games Jelle van Es 4 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Razer is een partij die vandaag de dag van meerdere markten thuis is. Toch kennen we Razer voornamelijk van de verschillende accessoires die ze voor de pc hebben uitgebracht. In het verleden hebben we al heel wat toetsenborden en muizen getest. De Razer Blackwidow Lite Mercury is ook een toetsenbord. Maar dan wel eentje die voor het eerst geschikt is om op kantoor te gebruiken.

De Razer Blackwidow Lite Mercury voelt aan als een gamingtoetsenbord, maar ziet er uit alsof het een toetsenbord is dat Apple op de markt had kunnen uitbrengen. Op die manier valt het minder op dan wanneer je gebruik zou maken van een ander toetsenbord dat het bedrijf heeft uitgebracht. Geen lampjes en macrokeys. Sterker nog, doordat het numpad is weggelaten is het ook nog een compact geheel. Het is niet veel groter dan een toetsenbord op de laptop.

Mechanische switches

Het fijne aan de Razer Blackwidow Lite Mercury is te vinden in de mechanische switches. Als je daar eenmaal gewend aan bent, wil je niet anders. Je krijgt per toetsenslag een fijne feedback. Op die manier is blind typen net wat fijner, omdat je continu voelt dat je een toets in drukt. Zeker wanneer ik hele teksten er uit moet gooien, werkt dit gewoon heel erg fijn.

Razer Blackwidow Lite Mercury

Maar dan wel wat stiller

Een nadeel van het hypen van een toetsenbord met een mechanische switch is dat het wat geluid maakt. Nu heb ik hem zelf thuis getest en dus helaas geen collega’s er mee kunnen lastig vallen. Toch is de Razer Blackwidow Lite Mercury iets stiller dan andere toetsenborden van het bedrijf. Dat zou te maken hebben met speciale ringen die om de switches zitten, welke een deel van het geluid dampen. Op die manier is het een tikje stiller, maar maakt het nog altijd wat meer geluid dan het toetsenbord dat je in de nieuwste generatie Macbooks vindt. En die vinden sommigen al luid.

De Razer Blackwidow Lite Mercury is ook in het donker te gebruiken

De Razer Blackwidow Lite Mercury beschikt niet over de verschillende regenboogkleuren van de andere toetsenborden die het bedrijf uit heeft gebracht. Dat zou ook niet helemaal passen bij het idee dat je het gebruikt op kantoor. Daarentegen zit er wel een backlight in. Op die manier kun je de verschillende toetsen nog altijd zien wanneer het iets donkerder is in de omgeving waar je werkt,

Oogt en voelt gewoon goed

Het belangrijkste is echter dat dit de Razer Blackwidow Lite Mercury een toetsenbord is die er gewoon goed uit ziet en werkt zoals je het zou willen. Er zitten niet te veel fratsen aan, maar dat heb je ook niet nodig als je je gewone werkzaamheden wilt doen, terwijl het wel lekker wegtikt. Mocht je dus een eigen kantoor willen inrichten of op je werk de vrijheid hebt om met iets fijners te tikken, dan is dit toetsenbord zeker het overwegen waard.

De Razer Blackwidow Lite Mercury is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over toetsenborden? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen