[REVIEW] Razer Tartarus Pro: Game-alternatief voor toetsenbord

Games Jelle van Es 10 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Voor het gamen op de pc, gebruik je vaak een combinatie tussen een toetsenbord en een muis. De muis geeft je daarbij veel precisie en kent een groot voordeel. Maar als je heel eerlijk bent, is het toetsenbord eigenlijk niet heel erg lekker om op te gamen. Ja, je hebt veel knoppen, maar over het algemeen gebruik je er maximaal iets van twintig. En dan heb je dus wel zo’n groot ding op je bureau. Met de Tartarus Pro brengt Razer een alternatief.

Dit is namelijk een klein apparaat dat Razer zelf beschrijft als een gaming keypad. Het is een relatief klein device met een aantal toetsen die je kunt gebruiken als een toetsenbord-alternatief. Daarnaast heb je een fijn steuntje waar je je pols op kunt laten rusten en heb je aan de zijkant nog een analoge stick. Om het geheel af te maken zit er ook nog een scrollwiel aan. Dat laatste is echter niet heel interessant als je al een muis gebruikt. Dit zijn daarbij de punten die mij zijn opgevallen.

De Razer Tartarus Pro ligt lekker in de hand

Wanneer je de Tartarus Pro gaat gebruiken, dan is het heel moeilijk om er niet enthousiast van te worden. Vanaf het allereerste moment dat ik hem ben gaan gebruiken, ligt hij gewoon heel lekker in de hand. Daarbij vond ik het fijn om het apparaat niet recht voor mijn beeldscherm te leggen, maar een beetje schuin. Je hebt op die manier meer ruimte om ook je elleboog op je bureau te laten rusten. Het voelt simpelweg comfortabel en alles is zo ingericht dat je overal makkelijk bij kan, terwijl je tegelijkertijd niet het probleem hebt dat de knoppen te dicht op elkaar zitten.

Razer Tartarus Pro
De Razer Tartarus Pro ligt goed in de hand (Bron: Razer)

Optical switches werken sterk

Een tweede voordeel is dat de Tartarus Pro is voorzien van de optical switches die je ook op toetsenborden van Razer terug vindt. Zij geven een goede feedback en klikken erg lekker. Daardoor voel je gewoon wat je doet en hoef je niet bang te zijn dat een commando niet goed wordt overgenomen.

De spatieknop zit perfect

Een spatiebalk is erg belangrijk in de meeste games en die moet je dan ook op een specifieke plek neer zetten. Razer heeft er voor gekozen om die te plaatsen op de plek waar je duim zit. En ik kan niet anders zeggen dat dit echt een perfecte oplossing is. Hij zit op een plek waar je uitstekend bij kunt en waarbij je heel goed kunt reageren. Hierdoor hoef je veel minder dan op een toetsenbord je handen te verplaatsen. Want overschakelen van een WASD-plek waar je je hand op hebt liggen naar de spatiebalk is toch net wat lastiger.

Genoeg opties op de Razer Tartarus Pro

Ondanks dat je niet zoveel knoppen hebt als op een vol toetsenbord, heb je toch meer dan genoeg opties. Bij een MMORPG zou een toetsenbord alsnog een voordeel kunnen bieden, maar wanneer jij meer van de actie- of schietgames bent, dan heb je hier echt meer dan genoeg aan en heb je dus het voordeel dat het allemaal een stuk comfortabeler ligt.

Genoeg knoppen (Bron: Razer)

Software is uitgebreid en toegankelijk

Om volledig van de Tartarus Pro te kunnen genieten, is het zaak om gebruik te maken van de speciale Synapse 3-software. Daar kun je namelijk gaan bepalen wat de verschillende knoppen precies moeten doen. Wees niet bang, de software is zeer gebruiksvriendelijk en binnen de kortste keren weet je hoe je je apparaat het beste instelt. Daarnaast zijn de mogelijkheden hierin ook zeer uitgebreid, waardoor je echt een goed totaalpakket hebt om mee aan de slag te gaan.

(Bron: Razer)

De Tartarus Pro is zeker niet voor iedereen, maar wanneer je veel op je pc speelt en niet veel ruimte hebt op je bureau, dan is dat een zeer goed alternatief voor een gamingtoetsenbord. Hij is nu beschikbaar in de webshop van Razer. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen