[PREVIEW] Dragon Ball Z Kakarot: Een potentieel goede RPG

Games Jelle van Es 11 dec 2019
Leestijd: 4 minuten

In de wereld van games hebben we de afgelopen decennia ongelofelijk veel games voorgeschoteld gekregen op basis van de Dragon Ball Z-reeks. Daarbij is het merendeel een vechtgame geweest, waarbij het verhaal geldt als een manier om alles aan elkaar vast te knopen. Hoewel er genoeg valt te knokken in Dragon Ball Z Kakarot, is dit meer een RPG.

Volgende maand moet Dragon Ball Z Kakarot uitkomen, maar voordat het zover is, heb ik alvast de kans gekregen om een paar uur met de game aan de slag te gaan. Daarbij heb ik zowel het begin van de game gespeeld als het einde van de Saiyan-saga, waarbij je het uiteindelijk opneemt tegen Vegeta. Dit zijn daarbij de punten die mij zijn opgevallen.

Slow-pace waarin het verhaal ontplooit

Ik ben opgegroeid met het verhaal van Dragon Ball Z en ben bekend hoe alles loopt. Toch merkte ik tijdens het spelen dat veel dingen zijn weggezakt. Dankzij de manier waarop het verhaal is opgebouwd en het lage tempo waarin het verhaal wordt verteld, kreeg ik nu goed de kans om een aantal hoogtepunten in de game eens rustig tot me te nemen. Daarnaast geeft de game je de kans om de verschillende relaties tussen de personages beter te begrijpen. Dit soort dingen vliegen er niet door heen, maar dat past eigenlijk wel bij de game. Ook wordt in het begin duidelijk dat dit een game is die verder gaat dan het gebaande pad. In het eerste uur genoot ik al van de verschillende conversaties zoals ik die niet van de animatie ken.

Dragon Ball Z Kakarot
Genoeg rust in de game. (Bron:Bandai Namco)

Vechtsysteem is top

Ondanks dat Dragon Ball Z Kakarot wat mij betreft een game is die draait om het verhaal en de dingen die je daarbij beleeft, vindt de echte actie plaats in de gevechten. Daarin word je geplaatst in een grote open arena waarbij je vrij rond kunt vliegen. Een tegenstander versla je door zijn aanvallen te ontwijken of te blocken en vervolgens zelf jouw aanvallen te plaatsen. Daarbij heb je een groot arsenaal aan speciale aanvallen, naast de standaard fysieke opties. Het tempo daarbij is lekker hoog en zodoende vlieg je door de gevechten heen.

Knokken tegen oude
bekenden
(Bron:Bandai Namco)

Genoeg extra content

De game heeft een duidelijk hoofdverhaal met daarin missies die gebaseerd zijn op de belangrijkste gevechten uit de serie. Maar tegelijkertijd is de game meer dan dat. Er zijn genoeg zijmissies om mee aan de slag te gaan die je compleet andere dingen voorschotelen. Ook is het zo dat je tijdens het vrije rondvliegen in aanraking kan komen met diverse vijanden. Door daarmee te vechten, stijg je sneller in levels en word je dus sterker. Op die manier lijkt dit een game te zijn die je lang zoet houdt.

(Bron:Bandai Namco)

Epische momenten opnieuw beleven

Wanneer je terugdenkt aan Dragon Ball Z, dan is het een animatie met een berg aan iconische momenten. Sommigen komen vandaag de dag nog regelmatig terug als een flauwe meme, maar de meesten ken je van de spanning die er was toen je de animatie keek. En die keren terug. De animaties in de game zijn daarbij van een hoog niveau. Daardoor zijn de iconische momenten trouw aan hoe je het van de animatie kent, maar is het tegelijkertijd visueel zeer indrukwekkend.

Ken je deze nog? (Bron: Bandai Namco)

Tunen en verbeteren

Tot slot lijkt Dragon Ball Z Kakarot een game te zijn waarbij je ook wat tijd kunt doorbrengen in de menu’s. Hoe het allemaal precies gaat werken, dat moeten we op de lange termijn nog zien. Maar in de korte speelsessie kwam ik al buffs tegen die je krijgt wanneer je bepaalde gerechten eet, kun je medailles verzamelen van verschillende personages en die in een soort talenttree zetten om bepaalde vaardigheden vrij te spelen en zijn er veel voorwerpen die je kunt aanschaffen en je ook in de strijd helpen. Daarmee zit het met RPG-gedeelte van de game dus wel snor.

(Bron: Bandai Namco)

Heel lang hoeven we niet te wachten op Dragon Ball Z Kakarot. De game staat gepland voor 17 januari en komt dan uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!