[REVIEW] Trust GXT 258 Fyru microfoon: betaalbaar en kwalitatief goed

Games Jelle van Es 15 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

We zijn allemaal wat meer thuis aan het werken. En daarvoor is het handig om verschillende apparaten in huis te halen. Wanneer je gewend bent om bijvoorbeeld een podcast te maken en dat nu op een afstand gedaan moet worden, is het handig om een goede microfoon in huis te halen, waardoor je verzekerd bent van goed geluid. De Trust GXT 258 Fyru is zo’n microfoon.

Dit is een accessoire die je niet gaat gebruiken om je videovergaderingen van beter geluid te voorzien. De Trust GXT 258 Fyru is bedoeld voor echte audio opnamen. Naast het eerder genoemde voorbeeld van een podcast moet je daarbij denken aan zoiets als het opnemen van een videostream voor Twitch en Youtube of andere producties. Ik heb er een tijdje mee gewerkt en dit zijn de punten die mij zijn opgevallen.

Zeer gebruiksvriendelijk

Vanaf het moment dat je de Trust GXT 258 Fyru microfoon uit de verpakking haalt, is het er één die excelleert in gebruiksvriendelijkheid. Wellicht komt dat voor een gedeelte ook wel door het feit dat het een microfoon is die behoorlijk duidelijk is opgebouwd. Zo heb je een tweetal draaiknoppen waarmee je de audio kunt aanpassen. Tegelijkertijd kun je direct vanuit de microfoon horen hoe je audio klinkt door deze met een 3.5 mm mini-jack te verbinden. Op die manier is het makkelijk om te kijken welke modus bij je past.

Trust Fyru
De Trust GXT 258 Fyru in de verpakking (Afbeelding: Trust)

Verschillende modi beschikbaar op de Trust GXT 258 Fyru

Er zin in totaal vier verschillende modi waar uit je kunt kiezen. Deze modi worden bovenaan de microfoon getoond met verschillende lampjes en je kunt door de knop ze ook makkelijk veranderen. In de meeste gevallen ga je de Trust GXT 258 Fyru gebruiken met het geluid waarbij je direct in de microfoon praat. Maar wanneer je hem ergens mee naar toe gaat nemen en hem gebruikt om audio van verschillende kanten op te nemen, dan kies je makkelijk een andere modus.

Trust GXT 258 Fyru
Diverse modi (Afbeelding: Trust)

Stand die je kunt aanpassen

De Trust GXT 258 Fyru wordt geleverd met een kleine stand om hem op te zetten. Deze is voorzien van rubberen pootjes, waardoor ze audio van een tikkend toetsenbord enigszins dempen. Maar wat er geinig aan is, is dat er op één pootje een draaiknop zit, waardoor je de microfoon kunt tilten. Hierdoor kun je hem net iets makkelijker op een stand zitten die bij jou past. Handig wanneer je een laag of juist een hoog bureau in huis hebt.

Trust GXT 258 Fyru
Een handige stand dus (Afbeelding: Trust)

Geluidskwaliteit van de Trust GXT 258 Fyru is dik in orde

Uiteindelijk gaat het om de audio die je er me kunt opnemen. En ik moet zeggen dat die echt dik in orde is. Je hebt microfoons die wat blikkig klinken, maar dat was bij de Trust GXT 258 Fyru niet het geval. Het leverde warm en helder geluid op, die niet misstaat bij een gemiddelde podcast. Ik werd er gewoon vrolijk van wanneer ik mijn eigen geluiden terugluisterde en dat gevoel wil je natuurlijk krijgen bij een product als deze.

Ziet er goed uit (Afbeelding: Trust)

Goed betaalbaar

Tot slot is het goed om te weten dat de Trust GXT 258 Fyru zich in de onderste regionen van de aankoopprijzen bevindt. Het is met 129 euro een stuk betaalbaarder dan een microfoon als de Blue Yeti X, terwijl het kwaliteitsverschil echt heel erg klein is. Wat dat betreft is dit een perfect voorbeeld van een product dat een uitstekende verhouding heeft tussen prijs en kwaliteit.

Wil je dat zelf ervaren? Dan heb ik goed nieuws. Van Trust mogen we namelijk één exemplaar weggeven. Dat is toch een mooie meevaller. Om hier kans op te maken, vragen we jullie een mail te sturen naar [email protected], waarbij je aangeeft mee te willen doen met deze prijsvraag. Laat daarbij ook je adresgegevens achter, zodat we hem kunnen opsturen. De microfoon is onder andere hier te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen