Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 nov 2019

[REVIEW] Turtle Beach Elite Atlas Aero: fijne headset voor de pc

Voor een goede gamingsetup is een headset vandaag de dag een must. De laatste tijd hebben we veel headsets getest voor de spelcomputer, maar ook voor de pc heb je specifieke headsets die gebruik maken van de mogelijkheid van dat platform. In dat verhaal ben ik aan de slag gegaan met de Turtle Beach Elite Atlas Aero.

De Turtle Beach Elite Atlas Aero is een draadloze headset, wat ik eigenlijk niet zo vaak zie op de pc. Met een prijs van zo”n 150 euro is het wel een echte premium headset. Dit zijn daarbij de punten die mij tijdens het spelen zijn opgevallen.

De Turtle Beach Elite Atlas Aero is comfortabel

Eén van de belangrijkste elementen van een goede headset is dat hij lekker zit. Wanneer je een paar uur achter elkaar speelt wil je niet dat je oren vervelend warm worden of dat je het gevoel krijgt dat de headset aan bovenkant knelt. Wat dat betreft heb ik niks te klagen over de Turtle Beach Elite Atlas Aero. Vanaf het moment dat ik hem opdeed, zat hij gewoon goed. De oordoppen zijn lekker groot, zodat ze goed over mijn oren sluiten. Het materiaal is zacht en houdt de oren bovendien koel. Wat ook fijn is, is dat het dik materiaal is. Hierdoor hoor je niet heel erg veel van wat er om je heen gebeurt en zit je op die manier dus nog meer in de game. Ook de hoofdband is zacht en is ideaal om een paar uur op je hoofd te zetten.

Turtle Beach Elite Atlas Aero
Kijk eens hoe blij deze jongen is met die mooie headset op zijn hoofd (Bron: Turtle Beach)

Lekker draadloos

De Turtle Beach Elite Atlas Aero werkt met een USB-dongle welke je in je pc plaatst en vervolgens maakt hij redelijk snel verbinding met de bijgeleverde headset. Je moet dus wel een USB-port vrij hebben, maar dat lijkt me op een gamepc niet echt een probleem. De audio wordt perfect overgedragen naar de headset en je hebt zodoende dus geen vertraging. De headset is voorzien van een micro-USB kabel waarmee je hem oplaadt. Wanneer hij eenmaal van een volle batterij is voorzien, zou hij zo’n dertig uur mee moeten gaan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat hij tijdens een speelsessie uitvalt. En wanneer je de headset mee neemt ergens naar toe, dan plaats je je dongle makkelijk in de rechteroorcup van de headset, zodat je hem niet kwijtraakt.

Turtle Beach Elite Atlas Aero
Zo blij kun je zijn als je afscheid neemt van draden in je leven. (Bron: Turtle Beach)

Software geeft je veel aanpassingsmogelijkheden

De Turtle Beach Elite Atlas Aero werkt in combinatie met de Turtle Beach Control Studio software. Met dat programma kun je heel erg makkelijk instellen wat je allemaal precies van je headset wilt verwachten. Zo kun je zonder al te veel problemen bepalen hoe de balans moet zijn tussen de audio en de chatvolume. Ook kun je gebruik maken van elementen als 3D audio en Superhuman hearing. Dat eerste zorgt er voor dat je het gevoel hebt dat audio komt van de kant waar het logischerwijze van zou moeten komen. En bij de tweede techniek moet je in een schietspel als Call of Duty beter horen waar de voetstappen vandaan komen.

Geluid van de Turtle Beach Elite Atlas Aero is echt goed

Wanneer het aankomt op de kwaliteit van het geluid, dan is er eigenlijk niks om over te klagen. Het is simpelweg uitstekend. Het is rijk, je hoort een goede bass zonder dat het overstemt en de verschillende technieken die je vanuit de software kunt gebruiken zijn behoorlijk handig voor bepaalde titels. Ook is de audio die je via je microfoon uitzendt zeer helder en is zodoende perfect wanneer je met vrienden wilt losgaan.

(Bron: Turtle Beach)

Geen lichtjes

Wanneer het aankomt op een gamingheadset, zeker voor de pc, dan ben ik min of meer gewend geraakt aan het feit dat de koptelefoon voorzien is van lichtjes. Dat is bij een headset minder belangrijk dan bij bijvoorbeeld een muis of toetsenbord, maar wanneer je een complete gamekamer op deze manier hebt ingesteld, dan is dit wel iets dat mist en zijn er simpelweg alternatieven die deze mogelijkheid wel bieden.

(Bron: Turtle Beach)

Toch kan ik de Turtle Beach Elite Atlas Aero van harte aanraden. Dit is echt zo’n gaming headset waar je heel lang plezier van gaat hebben en die je makkelijk een hele dag in het weekend op kunt hebben. De headset is onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Turtle Beach Elite Atlas Aero: fijne headset voor de pc
Sluiten