Rijksoverheid lanceert app ‘Fietsmodus’

Apple rmens 23 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Steeds vaker worden smartphones ook op de fiets gebruikt. Handig om connected te blijven, maar niet zo goed voor de verkeersveiligheid. Dat heeft ook de rijksoverheid ingezien. Een nieuwe app moet het smartphonegebruik onder jongeren op de fiets terugdringen.

Het idee achter de app Fietsmodus is heel simpel: Smartphone tijdens het fietsen niet gebruiken = kans maken op prijzen. De app checkt of de smartphone tijdens het fietsen gebruikt wordt, indien dat niet het geval is worden punten verdient waarmee prijzen als bioscoopkaartjes, een designer t-shirt of een nieuwe fiets te winnen zijn.

De app moet aan het begin en eind van een fietstocht handmatig aan- en uitgezet worden. Alleen ritten langer dan 1 kilometer leveren punten op. Na de eerste kilometer is het toegestaan even af te stappen, fietsmodus uit te zetten en berichtjes te checken. De score is meteen na een fietsrit te zien.

Fietsmodus gebruikt de GPS van de smartphone, er moet zo’n 7,5 kilometer afgelegd worden om een prijs bij elkaar te fietsen. De app is een samen­werking tussen de rijksoverheid, KPN, T-Mobile Vodafone, Ziggo en UPC.

Downloaden en fietsen
Fietsmodus is beschikbaar voor iOS en Android. De app is te vinden in de App Store en vereist minimaal iOS 7.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen