Riverdale brengt prachtig eerbetoon aan overleden Luke Perry

Films & Series Martijn Pijnenburg 10 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Het was een grote schok toen begin dit jaar Beverly Hills 90210 en Riverdale acteur Luke Perry plotseling overleed. Het was daarom eigenlijk ook meer dan logisch dat de opnames van Riverdale tijdelijk werden stilgezet.

Ondanks de vertraging is het vierde seizoen alsnog afgerond en kunnen Netflix abonnees vanaf vandaag de eerste nieuwe aflevering bekijken. Het blijkt nu dat de makers hier een prachtig eerbetoon aan zowel Luke als zijn personage Fred Andrews in hebben verwerkt. Mocht jij je nieuwsgierigheid niet meer kunnen bedwingen dan kun je hieronder enkele details lezen.

Zo eert Riverdale haar overleden castlid Luke Perry

Wie vandaag vrij was (of stiekem tijdens het werk Netflix kijkt) heeft alvast de eerste aflevering van het vierde Riverdale seizoen kunnen checken en gezien welke heftige gebeurtenis er plaatsvond.

⚠️Spoiler Alert ⚠️

Al vrij vroeg in het begin van de aflevering krijgt Archie te horen dat zijn vader Fred is omgekomen bij een aanrijding. Een paar scenes later zien we de rouwende zoon met zijn vrienden bij elkaar zitten om herinneringen op te halen aan een man die voor hen allen veel betekent heeft.

Gezien de man die Fred speelde in het echt ook overleden is maakt dit natuurlijk extra veel indruk. Al helemaal omdat blijkt dat Luke Perry voor veel jonge Riverdale castleden een soort van vaderfiguur was.

Vervolgens komen Archie en zijn vrienden in contact met een vrouw die vertelt dat de dood van Fred een soort opoffering was en zij haar leven aan hem te danken heeft. Deze dame wordt gespeeld door niemand minder dan Shannen Doherty, die samen met Luke in Beverly Hills 90210 te zien was.

Geen binge-watch serie?

In tegenstelling tot bij de meeste andere Netflix series verschijnt er bij Riverdale de komende tijd iedere week een nieuwe aflevering op de dienst. Dit terwijl bij de meeste andere series het gehele nieuwe seizoen in één keer wordt geplaatst.

Het wordt hierdoor dus een stuk lastiger om de serie als het ware te ”binge-watchen”. Al kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te wachten tot alle nieuwe afleveringen erop staan en ze dan alsnog achter elkaar te kijken.

Meer over Netflix series lees je op deze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen