Road House is het bewijs dat deze slechte Tom Cruise-film een remake verdiend

Films & Series Lucas van de Wetering 27 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

De recente remake Road House is een enorm succes. Deze slecht beoordeelde Tom Cruise-film uit 1988 kan dit remake-succes ook wel gebruiken.

De remake van de 1989-film Road House is uit op Amazon Prime Video, met in de hoofdrol Zodiac-ster Jake Gyllenhaal. De film volgt hetzelfde verhaal en heeft net zoveel actie als de origine Road House-film van 35 jaar geleden.

Het bestaan van een Road House-remake is niet heel apart. Het is al best lang geleden sinds de originele film, en Road House was goed beoordeeld. In tegenstelling tot de film Cocktail uit 1988 met Tom Cruise, deze heeft namelijk een zeer slechte beoordeling. Toch bestaat er ook voor deze film zeker een kans op een remake.

Cocktail met Tom Cruise

Cocktail volgt het verhaal van Brian Flanagan, gespeeld door Tom Cruise. Brian is een jonge man met grootste dromen in New York, maar overal waar hij komt, wordt hij afgewezen. Om rond te komen besluit Brian dus maar te gaan werken als barkeeper, dit doet hij bij de ervaren barman Doug Coughlin.

Op gegeven moment overtuigt Doug Brian ervan om zelf een kroeg te starten. Na een ruzie met Doug vertrekt Brian naar Jamaica, hier gaat hij in een strandtent werken. Hier ontmoet hij een vrouw genaamd Jordan, waarmee hij een relatie start.

De nieuwe Road House is bewijs dat deze Tom Cruise film met een 9% Rotten Tomatoes score een remake verdiend
(Afbeelding: Touchstone Pictures)

Wanneer Doug naar Jamaica komt, overtuigt hij Brian ervan om een one-night-stand te hebben met een rijke vrouw, maar Jordan komt hierachter. Jordan verlaat hem en Brian heeft spijt, al helemaal wanneer hij achter een geheim van Jordan komt dat zijn leven verandert. Brian doet er alles aan om terug samen te komen met Jordan.

Rotten Tomatoes score

Cocktail met Tom Cruise klinkt misschien als een interessante romantische film, maar volgens critici is dat verre van waar, De film heeft een tragische score van 9 procent op Rotten Tomatoes en een 58 procent audience score.

De meeste negatieve feedback over Cocktail gaat over het verloop van het verhaal. De film is extreem saai om naar te kijken doordat het allemaal heel eentonig is. Ook de humor in de film wordt niet bepaald gewaardeerd. Een recensie beschrijft de humor als ‘net zo grappig als een kater’.

Net zoals Road House kans op een remake

Ook al is de film zeer slecht beoordeeld, zou een remake van Cocktail met Tom Cruise zeer goed kunnen werken. De locatie en het verhaal bieden veel goede kansen voor een mooi romantisch verhaal. De originele Cocktail focust zich te veel op Brians drang naar geld en roem, in plaats van de liefde, waar het verhaal om draait. Maar in een remake kan dit makkelijk verbeterd worden.

Verder biedt de slechte beoordeling van Cocktail juist een mooie kans voor een remake. Een geliefde film zoals Road House heeft namelijk heel wat om naar uit te kijken en daardoor hoge verwachtingen. Maar een slecht beoordeelde film zoals Cocktail kan alleen maar beter worden. Een remake zou zeer positief zijn voor de oude Tom Cruise film.

Of er ooit echt een remake komt van Cocktail blijft maar de vraag. Toch heeft de nieuwe Road House wellicht wel de deuren geopend voor meer remakes van jaren ’80 films. Er zijn genoeg films uit dit tijd waarbij een remake goed zou werken, Cocktail met Tom Cruise is slechts een voorbeeld.

De nieuwe Harry Potter-serie kan deze dood beter doen dan de films en boeken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen