Deze flop met Arnold Schwarzenegger is een hit op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Op Netflix staan veel pareltjes, maar af toe ook flinke rommel. In die laatste categorie hoort wellicht Sabotage met Arnold Schwarzenegger.

Goed, laten we beginnen met het feit dat Arnold Schwarzenegger waarschijnlijk nooit een Oscar zal winnen in de categorie beste acteur. Toch zijn de actiefilms waarin de spierbundel met liefde voor helicopters in schittert vermakelijk te noemen. Toch was het publiek niet geheel tevreden over Sabotage, maar desondanks is het toch een hit op Netflix.

Sabotage kun je nu zien op Netflix

Sabotage dateert alweer uit 2014 en is gebaseerd op het gelijknamige boek van niemand minder dan Agatha Christie. Netflix beschrijft de film als volgt: “Een topteam van DEA-agenten pleegt een gedurfde overval en steelt 10 miljoen dollar aan drugsgeld. Ze worden meteen het doelwit van een onbekende moordenaar.

De hoofdrol in de film is zoals gezegd voor Arnold Schwarzenegger, maar ook zijn er rollen voor Sam Worthington en Olivia Williams. De regie was in handen van David Ayer, die later onder andere The Tax Collector en Suicide Squad maakte.

Niet al te beste beoordelingen

De film op Netflix is niet heel populair bij recensenten en het grote publiek. Zo scoort de titel slechts een magere 22 procent op Rotten Tomatoes. Op IMDb heeft het met een 5,7 een krappe voldoende te pakken.

Opvallend is dat de film het nu goed doet op Netflix in verschillende landen. Vooral op de Zuid-Amerikaanse markt weet Schwarzenegger te scoren. Zo staat het in de top 10 in onder andere Brazilië, Peru, Ecuador en Nicaragua. In Nederland weet het nog niet de hitlijsten te bereiken, maar dat kan natuurlijk veranderen.

Dit is populair op Netflix in Nederland

De Nederlandse top 10 op Netflix bestaat uit een aantal andere films en series. Op dit moment staat Pieces of Her op de eerste plaats, gevolgd door Vikings Valhalla, Inventing Anna en Weekend Away.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!