The Batman is een groot succes: komt er een nieuw deel?

Films & Series Jeroen Kraak 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

The Batman is sinds afgelopen week te zien in de bioscopen. Nu zijn de eerste resultaten binnen en wordt er gesproken over de toekomst.

Eindelijk was hij daar dan: de nieuwe Batman-film. In The Batman zien we dit keer Robert Pattinson in de rol van de superheld. De film krijgt veel lovende recensies en scoort 85 procent op Rotten Tomatoes en een 8,6 op IMDb. Zelf gaven wij The Batman een keurige 8,5 en is het volgens ons een titel die je zeker moet zien.

The Batman scoort goed

Het openingsweekend van The Batman is een flink succes. Warner Bros. maakt bekend dat het een box office van 128,5 miljoen in de Verenigde Staten en een totaal van 248,5 miljoen dollar wereldwijd.

HBO Max is echte Netflix-killer door fantastische deal voor nieuwe gebruikers

Door die goede opening vestigt de films een aantal records. Zo is het tot nu toe de grootste filmrelease van het jaar, de vijfde grootste opening voor een DC-Comics film en het is de eerste Warner Bros. film die over de 100 miljoen gaat in een openingsfilm na IT in 2017.

Met de cijfers komt The Batman in een rijtje van de vijftig grootste openingen uit de recente historie. In dat lijstje vergezelt het onder andere Spider-Man: No Way Home, The Dark Knight Rises en Joker.

Een nieuw deel

Nu The Batman zo goed ontvangen is en het publiek massaal de bioscoop weet te vinden wordt er al gesproken over een nieuw deel van de film. Hoofdrolspeler Robert Pattinson laat weten dat hij er zelf nog niets over weet, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn. Warner Bros. zou gek om na zo’n succes niet verder te gaan.

Netflix’s Marvel-series verkassen toch naar Disney+ (maar…)

Pattinson vertelt over zijn samenwerking bij The Batman met regisseur Matt Reeves tegen Variety: “We hebben een soort gesprekken erover gehad. Maar hij heeft er 5 jaar over gedaan van concept tot film. Hij is erg gericht op een project tegelijkertijd. Hij heeft volgens mij nog niet nagedacht over de volgende stappen, of hij heeft het mij niet verteld.”

Het blijft sowieso niet alleen bij deze film. Streamingdienst HBO Max werkt aan verschillende spin-offs. Een nieuwe film moet dus rekening houden met die tijdlijnen, iets wat je bijvoorbeeld nu ook ziet bij de verschillende Marvel-films en -series op Disney+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!