Hoe Samsung de Apple-gebruiker probeert los te wrikken van de iPad

Gadgets Jeroen Kraak 7 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Samsung wil er alles aan doen om de Apple-gebruiker weg te trekken bij de iPad en welkom te heten bij de Galaxy Pad. Een vernieuwde, premium, S Pen is het meest recente voorbeeld van die poging.

Afgelopen maand presenteerde Apple een nieuwe Apple Pencil. Hoewel veel mensen een verbeterde versie van de Pencil 2 hadden verwacht, kwam de iPad-maker juist met een goedkopere budgetversie. Samsung komt nu met een antwoord in de vorm van een nieuwe editie van de S Pen.

Dit is de nieuwe Apple Pencil-concurrent van Samsung

Naast de Galaxy Tab S9 kondigde Samsung de S Pen Creator Edition in juli al aan. Op moment van schrijven is hij ook eindelijk beschikbaar. Het Koreaanse bedrijf kon bijna geen beter moment kiezen, aangezien Apple in tegenstelling tot de verwachtingen juist niet met een premium Pencil op de proppen kwam.

De S Pen Creator Edition is een flinke update ten opzichte van de gewone stylus van Samsung. Dit digitale potlood kun je gebruiken vanaf de Samsung Galaxy S21 Ultra en de Galaxy Note 10 en hoger. Het werkt ook met de Galaxy Tab S-series en de PC.

In tegenstelling tot de Apple Pencil hoeft deze niet te worden opgeladen. Daarnaast kun je deze met een magneet gewoon aan de zijkant van je tablet bevestigen.

Meest geavanceerde S Pen tot nu toe

Samsung noemt de S Pen Creator de meest geavanceerde stylus van het merk tot nu toe. Toch is er iets opvallends, aangezien het een bekende functie van de reguliere S Pen niet ondersteunt. Het is met dit model niet mogelijk om Air Commands uit te voeren. Met deze functie krijg je toegang tot functies wanneer je op de S Pen drukt.Samsung hoopt met nieuw gadget Apple iPad-gebruiker te overtuigen

Goed, die functie is er niet, maar de S Pen Creator heeft desondanks nog genoeg te bieden om het de Apple Pencil lastig te maken. De stylus is vooral bedoeld voor creatievelingen, en daar zijn de nieuwe features vooral voor bedoeld.

Zo is er extra kantelgevoeligheid en heeft het model ook een dikkere vorm voor een betere grip. Om hem comfortabeler te maken is ook de penpunt veranderd. Aan de zijkant zit een knop waarmee je eenvoudig kunt schakelen tussen verschillende apps. Je kunt deze stylus in huis halen voor zo’n 79 euro.

Om echt de concurrentie aan te gaan met de iPad en Apple Pencil moet Samsung toch nog wel iets meer werk verrichten. Dit heeft vooral te maken met het softwareaanbod van de Samsung Galaxy Tab. Op de iPad zijn de creatieve apps die je gebruikt in combinatie met de Apple Pencil net wat beter.

Oktober na vreemde Apple Pencil toch goed voor nieuwe iMac

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen