Samsung gaat de concurrentie aan met Apple met oude bekende

Gadgets Jeroen Kraak 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De metaverse is een van de grootste trends. Net zoals Apple wil Samsung er vol ingaan en komt het met een oude bekende.

De metaverse is een van de woorden die we de laatste tijd het meest horen in de techwereld. Het is de benaming van de digitale wereld waarin bedrijven de toekomst zien. Een van de manieren daarvoor is VR. Verschillende bedrijven zijn dan ook flink bezig met het ontwikkelen van AR/VR-brillen. Zo heeft Meta met Oculus zijn eigen bril, gaan er al jaren geruchten over Apple en zijn ook Microsoft en Google actief. Samsung komt daar nu bij.

De oude bekende van Samsung

Het is een opvallende move van Samsung aangezien het een aantal jaar geleden al inzette op VR, maar trok zich daarna terug. De metaverse lijkt er echter voor te zorgen dat het Zuid-Koreaanse bedrijf een comeback maakt.

Samsung maakte een aantal jaar geleden de Odyssey en de Gear VR. Deze waren goedkoop en het laatste model kregen de klanten die een telefoon pre-orderden gratis.

Hoewel Samsung het nieuws nog niet heeft bevestigd, hint CEO Han Jonh-hee op het MWC 2022 wel op een terugkeer. “Het is nu het gesprek van de dag, dus we hebben als doel op de tend in te spelen. Het duurt niet lang.” Echt concreet wordt hij echter niet. “Wij streven naar perfectie voor een launch.”

Flinke concurrentie

In januari kwam er al nieuws naar buiten over de AR-bril waaraan Google werkt. Project Iris, dat in 2024 moet uitkomen heeft twee camera’s die naar buiten gericht staan, waardoor die computer graphics met een feed van de echte wereld combineert.

Andere concurrentie voor Samsung komt natuurlijk van Apple. Deze headset moet ergens in 2023 verschijnen. Apple lijkt vooral in te zetten op het hogere segment, net zoals een Microsoft. Welke kant Samsung opgaat moet nog blijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sammobile

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen