Samsung-gebruikers lopen wéér tegen probleem aan, maar dit keer is het te fixen

Smartphones Jeroen Kraak 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Verschillende Samsung-smartphone-eigenaar klagen over een irritant probleem met hun scherm. Gelukkig is deze heel makkelijk op te lossen.

Meestal werkt je smartphone als een zonnetje, maar er zijn momenten dat je ‘m door het raam naar buiten wil gooien, omdat iets niet goed werkt. Een aantal Samsung-gebruikers kent het gevoel. Er zijn problemen met hun scherm.

Vooral eigenaren van een Samsung Galaxy S23 lijken hier last van te hebben na de installatie van One UI 6.1. Bij hun reageert het touchscreen niet meer. Gelukkig is er een simpele oplossing voor.

Schermproblemen voor de Samsung Galaxy S23

Alles liep op rolletjes voor veel Samsung Galaxy S23-gebruikers, totdat ze de nieuwe versie van One UI op hun telefoon zetten. Nadien hadden ze last van een touchscreen dat niet altijd meer reageerde.

Het was zelfs zo’n groot probleem dat Samsung het meteen erkende. Volgens het bedrijf kwam het door comptabiliteitsproblemen met sommige Google-functies op de telefoon. Vooral Google Discover lijkt de grote boosdoener.

Samsung Galaxy S23 nu 100 euro goedkoper bij Bol.com - WANT
Galaxy S23 in het paars. (Afbeelding: WANT/Mark Hofman)

Gelukkig is er nu een oplossing want Samsung heeft een tijdelijke fix uitgebracht. Hiermee moeten problemen met het touchscreen verleden tijd zijn voor Galaxy S23-problemen.

Zo los je het op

Om de problemen te verhelpen moet je de laatste versie van de Google-app installeren. Vervolgens moet je de data van de app verwijderen en je Samsung Galaxy S23 herstarten. Als je dit allemaal gedaan hebt zal alles weer normaal moeten werken.

Om de Google-app te updaten ga je naar de Play Store en zoek je de app op. Daar check je eenvoudig of je de nieuwste versie hebt. De data verwijderen kan misschien wat lastiger lijken, maar is ook heel simpel. Hiervoor ga je naar de Instellingen en daar zoek je de Google-app op. Als je daar op klikt kun je in het menu de data simpel verwijderen.

Hoewel dit een behoorlijk vervelende bug is, is het toch waard om One UI 6.1 te installeren. Deze nieuwe update brengt AI-functies die eerder op de Samsung Galaxy S24 verschenen, naar de S23. Zo kun je ook genieten van nog betere foto’s en Circle to Search.

Na One UI 6.1 lopen Samsung-gebruikers tegen hetzelfde probleem aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen