Mark Hofman
Mark Hofman Tablets, Laptops & Computers 28 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy Book2 Pro: nieuwe laptop biedt beste van beide werelden

Tijdens het Mobile World Congress 2022 heeft de nieuwe Samsung Galaxy Book2 Pro het daglicht gezien. De nieuwe PC combineert flexibiliteit met optimale beveiliging, waardoor je altijd en overal kunt werken. Het beste van beide werelden, dus.

De nieuwe Pro-serie bestaat uit twee verschillende modellen: de Samsung Galaxy Book2 Pro 5G en de Book2 Pro 360. De computers lijken veel op elkaar, maar doen bepaalde dingen net een beetje anders.

Samsung Galaxy Book2 Pro

Dat een krachtige laptop fysiek geen bakbeest hoeft te zijn, dat laat de Samsung Galaxy Book2 Pro wel zien. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat de computer veel wegheeft van een MacBook met het vlindertoetsenbord. Dat toetsenbord zag er strak uit, maar was qua werking een drama. Dit model kan dus bij sommige consumenten voor twijfels zorgen, maar de eerste indruk is positief. Het toetsenbord voelt solide aan en heeft een betere key travel. Het strakke uiterlijk lijkt dus goed gecombineerd te zijn met een prettige gebruikservaring.

De nieuwe Samsung Galaxy Book2 Pro is voorzien van de nieuwe 12th Gen Intel Core-processor met 8GB, 12GB of 32GB aan werkgeheugen. Hierdoor is de laptop, die met een gewicht van 870 gram erg makkelijk mee te nemen is, opgewassen tegen het zwaardere werk. Qua opslagcapaciteit kunnen consumenten tot wel 1TB met zich meedragen, al is dit door middel van een harde schijf uiteraard uit te breiden.

Samsung Galaxy Book2 Pro
Combineert dit toetsenbord design met een goede gebruikservaring? (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

De laptop combineert het beste van beide werelden: een compact ontwerp met goede prestaties. Althans, op papier. We hebben de laptop slechts een paar minuten getest op de beursvloer van het Mobile World Congress 2022. Wel lijkt alles er op te wijzen dat dit een apparaat is die bedoeld is voor werken op afstand. Al is het al, omdat hij voorzien is van een 1080p FHD-webcam en een Dual-Array microfoon.

Gericht op veiligheid

De Samsung Galaxy Book2 Pro is overigens niet alleen gericht op flexibiliteit. Werken op afstand betekend namelijk niet alleen een webcam met hoge beeldkwaliteit en een compact ontwerp, maar ook goede beveiliging. Op papier lijkt dat allemaal in orde te zijn. De twee modellen vormen de eerste PC line-up voor de consumentenmarkt die voldoet aan Microsofts secured-core PC. Deze zijn ontwikkeld voor zakelijke gebruikers, maar is nu dus ook voor consumenten te gebruiken. Prettig, want we hebben het steeds meer nodig.

Het kenmerk van Microsoft laat in ieder geval zien dat de computer goed bestendigd is tegen Cyberaanvallen, wat het hybride werken een stukje toegankelijker moet maken.

Samsung Galaxy Book2 Pro
Het nieuwe model is hier (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

Meer weten? Check de website van Samsung!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!