Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 8 dec 2020

Samsung Galaxy S21 gaat de iPhone 12 achterna en dat is geen goed nieuws

Apple besloot eerder dit jaar om de oplader uit de verpakking van de iPhone 12 te halen. De wereld stond (terecht) op z’n kop en Samsung lachte zich kapot. Maar wat blijkt? Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaat precies hetzelfde doen met de Samsung Galaxy S21.

ANATEL, de Braziliaanse variant van de FCC uit Amerika, meldt dat de Samsung Galaxy S21 serie officieel is aangemeld. En uit die documenten komen de opvallende plannen van het Zuid-Koreaanse bedrijf naar voren.

‘Samsung Galaxy S21 komt zonder oplader’

Net nadat Apple in oktober bekendmaakte dat de iPhone 12 geleverd zou worden zonder enige vorm van oplader in de doos, kon de concurrentie uiteraard niet achterblijven met grappen. Iets waar Samsung, zeker de afgelopen jaren, groot fan van is. Alleen wanneer je als bedrijf dan de concurrentie belachelijk maakt, zorg dan op z’n minst dat je zelf een paar maanden later niet hetzelfde doet. Maar dat lijkt in het geval van de Samsung Galaxy S21 wel het geval te zijn,

Tecnoblog, een Braziliaanse website, is erachter gekomen dat de Samsung Galaxy S21 serie is aangemeld en goedgekeurd bij ANATEL. Dat is, net als de FCC uit Amerika, de partij waarbij bedrijven hun producten aan moeten melden voor ze überhaupt verkocht mogen worden. We weten dat de Samsung Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra begin volgend jaar al verschijnen. De timing is wat dat betreft dus helemaal niet verkeerd. Maar het lijkt er sterk op dat Samsung dus exact hetzelfde doet als Apple.

Samsung Bixby Galaxy S21
Samsung (Afbeelding: AFP / Jung Yeon-je)

In de documentatie is niet heel veel te vinden over de aankomende vlaggenschepen, maar het laat wel zien dat er een grote verandering plaatsvindt. ANATEL laat namelijk weten dat de Samsung Galaxy S21 zonder oplader en zonder oortjes geleverd worden.

Geen verrassing

Er staan waarschijnlijk best wel wat mensen te kijken van de keuze van Samsung, maar heel verrassend is het eigenlijk niet. De Samsung Galaxy S21 doet ons wat dat betreft heel veel denken aan de Galaxy Note 10. In 2017 besloot Apple om de headphone jack, de aansluiting voor je oortjes of koptelefoon, uit de telefoon te halen. Tot grote hilariteit bij de concurrentie en voornamelijk bij Samsung. Maar in 2019 besloot het Zuid-Koreaanse bedrijf zelf de headphone jack ook uit zijn smartphone te slopen. En nu doet het Samsung dus hetzelfde.

En toch is het een hele slimme manier van marketing. Op het moment dat iedereen het over de iPhone 12 heeft, pakt Samsung toch een beetje van de aandacht mee door een grap uit te halen over de concurrent. Om vervolgens hetzelfde te doen bij je volgende vlaggenschip, waardoor berichten zoals dit artikel als paddestoelen uit de grond schieten. Het is misschien irritant, maar je kunt niet ontkennen dat dit een slimme actie is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S21 gaat de iPhone 12 achterna en dat is geen goed nieuws
Sluiten