Samsung Galaxy S22-aankondigingsdatum lijkt zo goed als zeker

Smartphones Wesley Akkerman 20 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat we weten wanneer Samsung officieel de Samsung Galaxy S22-lijn uit de doeken doet. Dat gebeurt mogelijk op korte termijn. Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan presenteert de Zuid-Koreaanse fabrikant de nieuwe toestellen namelijk vroeg in februari. Of dat écht klopt, dat is nu even de vraag.

Volgens geruchtenmakers op Weibo (de Chinese variant van Twitter), vindt de aankondiging plaats op 9 februari 2022 in China. Mocht dit daadwerkelijk kloppen, dan laat het toestel dus nog een kleine drie weken op zich wachten. De datum is alles behalve bevestigd, maar ligt wel in de lijn der verwachting.

Samsung Galaxy S22 op 9 februari

Opvallend is dat de bron van het nieuws, Ice Universe, een andere datum aanhaalt dan eerder al lekte. Uit eerdere geruchten bleek namelijk dat het toestel op 8 februari in Zuid-Korea aangekondigd wordt. Aangezien de tijdszones en China en Korea amper verschillen, is dat verschil helaas niet echt te verklaren.

Samsung Galaxy S22
De dummies (Afbeelding: 9to5Google)

Omdat het verschil tussen beide data maximaal 24 uur is, lijkt er wellicht toch een kern van waarheid in te zitten. Waarschijnlijk wordt de Samsung Galaxy S22 dus begin februari aangekondigd, ergens in de week die begint op 7 februari. Samsung bevestigde dit nieuws nog niet en verstuurde ook nog een uitnodigingen.

Wachten op de uitnodiging

Samsung stuurt altijd een paar dagen voordat de nieuwe Galaxy-smartphones onthuld worden, een uitnodiging naar pers en andere personen. Die kunnen dan deelnemen aan het lanceringsevenement en alle informatie eerstehands verkrijgen. Voorlopig is het dus nog even wachten tot Samsung iets verstuurt.

Over de Samsung Galaxy S22 is reeds veel gezegd. Zo krijgt het toestel mogelijk een nieuw design en natuurlijk meer functies dan op oudere toestellen. De laatste jaren zitten de verbeteringen vooral in de processor en camerasystemen en dat zal dit jaar niet anders zijn. Het wachten is nu op Samsung.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Weibo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen