Waarom de Samsung Galaxy S22 een ongemakkelijk stap terug kan worden

Smartphones Mark Hofman 4 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S22, die waarschijnlijk volgende maand het daglicht ziet, kan een ongemakkelijke stap terug worden. Dat wordt niet alleen duidelijk door nieuwe Geekbench-resultaten, maar ook door betrouwbare leaker Ice Universe.

De nieuwe vlaggenschipserie van Samsung geeft consumenten de mogelijkheid om tot wel 1TB aan opslagcapaciteit te gebruiken. Ideaal, maar daar lever je dus ook wat voor in.

Samsung Galaxy S22: een stap terug?

Of er veel mensen van wakker zullen liggen weten we niet, maar ongemakkelijk kan het wel worden. De Samsung Galaxy S22 en S22+ blijven, met maximaal 8GB aan werkgeheugen, hetzelfde presteren als de Galaxy S21-serie van vorig jaar. Maar dat zal zeker niet gelden voor de Ultra-variant die, volgens de nieuwe informatie, het standaard ook moet doen met 8GB aan werkgeheugen.

De Samsung Galaxy S22 Ultra kan op dat gebied dus wat fans gaan teleurstellen. Waar 8GB werkgeheugen zeker voldoende is voor een smartphone, bereikt dit Ultra-model natuurlijk wel een specifieke doelgroep. Deze mensen willen nu eenmaal het beste van het beste en zijn bereid er flink voor te betalen. Dat je daar vervolgens dan 4GB aan werkgeheugen minder voor terugkrijgt dan vorig jaar, kan dus best wel een teleurstelling zijn.

1TB de reden?

De reden voor de wijziging heeft volgens SamMobile te maken met het feit dat er een nieuwe optie beschikbaar is voor opslagcapaciteit. De nieuwe Samsung Galaxy S22 Ultra is in staat om, net als de iPhone 13 serie van vorig jaar, 1TB aan opslagcapaciteit te bieden. Ideaal, want de smartphones zijn ook dit jaar niet meer voorzien van een microSD-aansluiting. De kans dat je voor hetzelfde geldt meer opslagcapaciteit terugkrijgt is groot.

Samsung Galaxy S22 en iPhone 13 bieden consumenten hetzelfde

De Galaxy S22 Ultra kan overigens wel opgewaardeerd worden op het gebied van werkgeheugen. De smartphone krijgt volgens de bronnen ook een 12GB en een 16GB RAM-optie. Al moet dat nieuws uiteraard met een korreltje zout genomen worden, omdat we simpelweg officieel gezien nog niets weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen