Samsung Galaxy S22 Ultra laat grote feature links liggen (maar!)

Smartphones Wesley Akkerman 10 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Aangezien de verwachting is dat de Samsung Galaxy S22-lijn in januari aangekondigd wordt, duiken er nu al de eerste geruchten op. Volgens de meest recente is het zo dat het Zuid-Koreaanse bedrijf de specs voor de aankomende serie vastlegde. Hierdoor wordt duidelijk dat er in januari 2022 drie verschillende modellen op de markt verschijnen.

Uit eerdere geruchten bleek dat Samsung de Galaxy S22 Ultra wilde voorzien van een 200 megapixelcamera. Zuid-Koreaanse media melden nu wat anders. De Ultra mag rekenen op een 108 megapixelcamera, net zoals z’n voorganger. Ook is er geen sprake van een samenwerking met het bekende cameramerk Olympus.

Geruchten over Samsung Galaxy S22

Daarnaast is er naar verluidt een Ultra-Wide camera van twaalf megapixel, inclusief optische beeldstabilisatie. Het toestel krijgt mogelijk geen Time of Flight-sensor voor 3D-effecten. Daarnaast is de veertig megapixelcamera voorop ook hetzelfde als op de Samsung Galaxy S21 Ultra, als we de geruchten mogen geloven.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Is dit het nieuwe vlaggenschip? (Afbeelding: LetsGoDigital)

Over de Galaxy S22 en Galaxy S22+ zeggen geruchtenmakers dat ze precies dezelfde camerasetup krijgen. Denk dan aan een telelens van tien megapixel, met drie keer optische zoom. Optisch inzoomen houdt in dat er niet digitaal in het beeld gesneden wordt om in te zoomen. Verder is er mogelijk een vijftig megapixelhoofdcamera.

De S Pen keert terug

Het lijkt er overigens op dat de S Pen-ondersteuning voor de Galaxy S21 Ultra geen eenmalig ding is. De geruchtenmakers melden dat de Samsung Galaxy S22 namelijk ook ondersteuning krijgt voor de stylus van Samsung. Wat dit betekent voor de Galaxy Note-serie, is niet bekend — als het nog iets te betekenen heeft, dan.

De Samsung Galaxy Note verlaat het toneel: ‘afscheid lijkt onvermijdelijk’

De verwachting is dat Samsung de Galaxy S22-lijn vanaf november in prodoctie neemt. De aankondiging vindt dan in januari plaats, zoals dat de afgelopen jaren ook ging. De Galaxy S21-lijn presteerde minder goed dan verwacht, dus misschien stelt de fabrikant voor dit jaar de verwachtingen op het gebied van sales flink bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Elec

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen