Samsung Galaxy S22 Ultra is imposant, maar kan hij tegen een stootje?

Smartphones Mark Hofman 18 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S22 Ultra is een imposante smartphone op veel gebieden. Het toestel is strak ontworpen, heeft een groot beeldscherm en is voorzien van indrukwekkende specificaties. Maar kan het vlaggenschip eigenlijk wel tegen een stootje?

Persoonlijk vinden we het een beetje spannend om als een malle met smartphones te smijten. Gelukkig zijn er genoeg andere partijen die daar helemaal geen problemen mee hebben. Zo ook niet de mensen van PBK Reviews die de Samsung Galaxy S22 Ultra met alle liefde kennis laten maken met de grond. Though love, noemen ze dat ook wel.

Samsung Galaxy S22 Ultra droptest

De Samsung Galaxy S22 Ultra heeft dus de test van PBK Reviews ondergaan. Dat is er eentje waar vooral gekeken wordt hoe bepaalde smartphones zich staande houden tijdens een valtest. Voornamelijk de schade aan het camerasysteem en het beeldscherm worden daarbij gecontroleerd. Niet de minst belangrijke onderdelen van een smartphone.

Het nieuwe camerasysteem van de Samsung Galaxy S22 Ultra ziet er verdomd goed uit, maar brengt helaas ook nadelen met zich mee. Dat wordt duidelijk tijdens de valtest van PBK. De grote ultrawide-lens van het vlaggenschip blijkt een makkelijk slachtoffer te zijn. Het glas van de lens barst snel, waardoor deze dus niet meer bruikbaar is.

Het beeldscherm van de S22 Ultra is imposant. Met een gebogen 6.8-inch scherm valt er veel te zien, maar zijn er ook veel plekken die kapot kunnen gaan tijdens een val. Zo wordt ook duidelijk tijdens de test, waar het toestel vanaf heuphoogte op de grond valt. Het beeldscherm is, net als het camerasysteem, een zwak punt van de Samsung Galaxy S22 Ultra.

Het belang van een hoesje

Het voelt een beetje stom om te zeggen, maar het belang van een telefoonhoesje wordt hier nog maar eens bewezen. Ik begrijp als geen ander dat je daar misschien geen fan van bent en liever een mooie smartphone zonder hoesje gebruikt. Ik ben daar zelf bijvoorbeeld ook groot fan van. Maar het kan je gewoon heel veel kosten schelen.

Kies alvast een hoesje uit voor je onaangekondigde Samsung Galaxy S22

Hoesjes waren in de begindagen van de smartphone al belangrijk, maar zijn anno 2022 nog veel belangrijker. Waarom? Omdat steeds meer bedrijven telefoons ontwerpen met grote schermen zonder schermranden en talloze cameralenzen. Het brengt voordelen met zich mee, maar kans op schade is hierdoor echt groot. Hou daar dus rekening mee!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen