Spotify betaalde dit bizarre bedrag voor de rechten van Joe Rogan

Apps Wesley Akkerman 18 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Joe Rogan heeft tegenwoordig een exclusieve podcast op Spotify. En daar heeft de streamingdienst voor audio flink voor betaald. Eerder lekte er al een bedrag naar buiten over de deal, dat al aanzienlijk aan de hoge kant was. Maar wat blijkt nu uit onderzoek? Het bedrijf betaalde het dubbele voor de exclusiviteit.

Spotify blijkt geen honderd, maar tweehonderd miljoen dollar te hebben betaald voor de rechten van de Joe Rogan Experience. Het moment dat dit nieuws breekt, is op z’n minst opvallend. Veel gebruikers, muzikanten en adverteerders vallen namelijk over het feit dat Rogan zijn podcast heeft op dit platform.

Spotify tastte diep in de buidel

Joe Rogan is een controversiële podcaster. Zo verspreidde de man desinformatie over covid-19 en vaccinaties, door mensen aan het woord te laten die zonder weerwoord mochten zeggen wat ze willen. Daardoor besloten onder meer Neil Young en Joni Mitchell hun complete catalogus van de streamingdienst te halen.

Sinds de problemen met de Joe Rogan Experience, heeft Spotify-CEO Daniel Ek meerdere keren een statement afgegeven. Ek weigert Rogan en zijn content te modereren en wijst continu naar het beleid en de regels van het platform. Die regels zijn onlangs pas openbaar gemaakt en nu inzichtelijk voor iedereen.

Niet de enige controverse

Echter, het verspreiden van desinformatie is niet het enige probleem met Rogan. De podcastmaker is namelijk te zien in een viral video waarin te zien is dat hij meerdere keren het n-woord gebruikt. Vervolgens verdwenen er zeventig podcastaflevering op mysterieuze wijze van Spotify, zonder opgave van reden.

Rogan bood later wel z’n excuses aan voor het gebruik van het woord en het uiten van een racistische grap. Spotify heeft hier nooit openbaar op gereageerd. Maar in een gelekte memo kwam wel naar buiten dat Ek gesproken heeft met Rogan en z’n team, waardoor de afleveringen nu dus niet meer te beluisteren zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

New York Times

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen