Samsung Galaxy S23 kan het de iPhone 14 om deze reden moeilijk maken

Smartphones Mark Hofman 31 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De iPhone 14 kan binnenkort rekenen op pittige concurrentie. Morgen staat de presentatie van de Samsung Galaxy S23 op de planning en die gaat het Apple, om één hele simpele reden, bijzonder moeilijk maken. En dat werd, op dit gebied, eigenlijk wel een keertje tijd.

Begrijp me niet verkeerd: de strijd tussen de toptoestellen van Samsung en Apple is al jaren spannend. Toch heeft de iPhone, in ieder geval voor Europese consumenten, een gigantisch groot voordeel ten opzichte van de Galaxy-toestellen. Het heeft allemaal te maken met diens chip.

Samsung Galaxy S23 gaat iPhone 14 hard aanpakken

Waar internationale Android-gebruikers jarenlang konden genieten van Qualcomms’ Snapdragon-chips, moesten wij het in Europa doen met de Exynos-varianten. Die laatste is door Samsung zelf geproduceerd. Het klaart de klus, maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het ook nadelen met zich meebracht.

Gek genoeg zijn het de Snapdragon-chips die het meeste uit de Android-telefoons wist te halen en niet de Exynos-modellen. Dat de Samsung Galaxy 23 ook Europese fans toegang geeft tot zijn meest recente model, zorgt dus voor enthousiasme.

Al stopt de concurrentiestrijd daar niet. De Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, het meest recente model, krijgt namelijk een speciale upgrade voor de Samsung Galaxy S23. De imposante chip wordt voor de toestellen van Samsung aangepast. For Galaxy, noemt Qualcomm het.

Nog dichterbij

Er valt veel aan te merken op de iPhone en hoe Apple de smartphone al jaren hetzelfde benadert, maar over de chip kunnen we weinig zeggen. De Bionic-modellen van het Amerikaanse bedrijf werken uitstekend samen met de iPhone en halen er al tijden echt het maximale uit de specificaties.

De Samsung Galaxy S23 zal dat, met de aangepaste For Galaxy Snapdragon 8 Gen 2-chip, zonder twijfel goed kunnen nabootsen. Dat zie je als gebruiker terug in de prestaties en de accuduur.

Officieel is die informatie natuurlijk nog niet, want Galaxy Unpacked 2023 vindt pas morgenavond (Nederlandse tijd) plaats. Toch komt betrouwbare bron Roland Quandt nu al met deze informatie.

De presentatie is morgen, dus de kans dat de informatie accuraat is lijkt groot te zijn. Al moet je het misschien nog heel even met een korreltje zout nemen.

Samsung toont revolutionaire oplossing voor zijn opvouwbare Galaxy Z Fold

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen