Samsung toont revolutionaire oplossing voor zijn opvouwbare Galaxy Z Fold

Smartphones Wesley Akkerman 20 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Tijdens CES 2023 toont Samsung een nieuw prototype van de Galaxy Z Fold. Die smartphonelijn staat natuurlijk bekend om z’n opvouwbare schermen. Maar wat kan zo’n toestel nog meer aanbieden? Nou, wat dacht je van een display dat je twee kanten op kunt vouwen. Dat kan namelijk met dit prototype.

Samsung Display, het onderdeel binnen het Zuid-Koreaanse bedrijf dat hier verantwoordelijk voor is, noemt dit type scherm het Flex In & Out-display. Dit scherm is dus naar binnen én naar buiten te vouwen. Daarnaast is de ruimte tussen de opgevouwen schermen aanzienlijk minder groot dan op voorgangers.

Samsung toont revolutionaire Galaxy Z Fold

Dit is allemaal mogelijk dankzij het nieuwe scharnier. Samsung noemt dit de water-drop hinge. Daardoor is het toestel in staat een lossere vorm aan te nemen wanneer je hem opvouwt (volgens het bedrijf vergelijkbaar met een waterdruppel). Hierdoor ontstaat er ook minder stress op het scherm en het scharnier.

Samsung Galaxy Z Fold met 360-graden-scharnier
Samsung Galaxy Z Fold met 360-graden-scharnier (Afbeelding: Samsung)

Oplettende lezers herkennen misschien de naam van het scherm. Samsung liet al eens eerder een Flex In & Out-scherm zien, tijdens het International Meeting for Information Displays-evenement in Zuid-Korea. Destijds ging het echter om een scherm met drie segmenten en twee scharnieren voor het opvouwen.

Komt dit naar de Galaxy Z Fold-lijn?

Dat type scharnier heeft Samsung vooralsnog niet gebruikt. Alle huidige Galaxy Z Fold-modellen werken met hetzelfde soort scharnier, dat het bedrijf constant en beetje bij beetje aanpast. Het is dus nog maar de vraag wanneer we dit nieuwe type gaan terugzien in consumentenproducten; daarover is niets bekend.

Als we de geruchtenmakers mogen geloven, dan komen we dit scharnier tegen in de Galaxy Z Fold 5. Die melden namelijk dat de opening tussen beide delen van de opvouwbare smartphone veel minder groot is dan voorheen. Mocht dat kloppen, dan kan dat gerucht zomaar eens waarheid worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen