Wat de Samsung Galaxy S23 anders gaat doen dan zijn voorgangers

Smartphones Wesley Akkerman 7 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu we allerlei grote smartphonereleases gehad hebben, is het tijd om uit te kijken naar de Samsung Galaxy S23-serie. Die smartphone-lijn komt begin 2023 op de markt, waardoor het aantal geruchten geleidelijk aan zal toenemen. Samsung heeft uiteraard nog niets bevestigd, maar Qualcomm mogelijk al wel.

De financiële baas bij chipfabrikant Qualcomm, Akash Palkhiwala, heeft mogelijk te vroeg verklapt dat de Samsung Galaxy S23-lijn zal beschikken over Qualcomm-chips. Dat blijkt uit een transcript (.pdf) van een recente kwartaalbespreking, waar Palkhiwala het heeft over een “wereldwijd aandeel” aangaande de S23.

Samsung Galaxy S23 met alleen Qualcomm-chips?

Voorheen beschikten Galaxy-toestellen al over chips van Qualcomm dankzij een jarenlange samenwerking. Maar in de afgelopen jaren kwam dat aandeel niet voorbij de 75 procent. De rest van de premium smartphones kreeg dan de Exynos-processors. Dat is een CPU-lijn die in-house gemaakt is door de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Europa kreeg vaak te maken met Exynos, terwijl de rest van de wereld Qualcomm Snapdragon kreeg. De chips van Samsung waren eigenlijk nooit beter dan die van Qualcomm, dus dit nieuws klinkt als muziek in de oren. Hoewel de Galaxy S-lijn garant staat voor snelle telefoons, kan het nu alleen maar beter worden.

Om welke chip gaat het?

Maar welke chip gaat de Samsung Galaxy S23 dan krijgen? Nou, momenteel maakt de Snapdragon 8 Gen 1 nog furore, maar waarschijnlijk gaat het om de Snapdragon 8 Gen 2. Die processor komt mogelijk in december uit, waardoor die klaarstaat voor smartphones die in februari of maart verschijnen.

We horen wel eens vaker dat ‘de nieuwe Galaxy S-smartphone’ wereldwijd alleen Qualcomm Snapdragon-processors krijgt. Maar tot op heden is daar nog niets van gekomen. En ook nu lijken geruchtenmakers het hier niet over eens te zijn. Een klein deel van de S-lijn zou namelijk nog steeds Exynos-cpu’s krijgen. Laten we hopen dat dit dan even lekker niet in Europa gebeurt.

Maak kennis met de rivaal van de Samsung Galaxy Z Flip 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Refenitiv (.pdf)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen