Samsung Galaxy S23 krijgt mogelijk betere selfiecamera

Smartphones Jeroen Kraak 22 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

We moeten nog even wachten en dan zien we eindelijk de Samsung Galaxy S23. Mogelijk heeft deze een interessante update.

Zoals het bij een release van een populaire smartphone gaat, komen er allemaal geruchten en lekken naar buiten. Ze zijn natuurlijk niet allemaal even geloofwaardig, maar ze geven wel een beeld over wat we kunnen verwachten. Zo ook bij de Samsung Galaxy S23. Daar komt nu een interessante update aan, en dan vooral voor mensen die maar al te graag een selfie nemen.

Een andere selfiecamera voor de Samsung Galaxy S23

Het doorgaans betrouwbare GalaxyClub meldt nu dat Samsung de selfiecamera wil verbeteren. Voor het eerst sinds 2019 moet het aantal megapixels omhoog. Nu is dat nog 10 megapixel, maar bij de Samsung Galaxy S23 moet dat 12 megapixel worden.

Vijf redenen om je iPhone in te ruilen voor een Samsung-smartphone

Dat betekent niet automatisch betere selfies, hoewel het wel makkelijker wordt. Er zijn goedkopere modellen van Samsung die meer megapixel hebben, maar niet zulke goede foto’s schieten. Het ligt natuurlijk ook aan de software. Wel is het mogelijk om daarmee 4K video’s te maken.

Deze verandering geldt voor de reguliere Samsung Galaxy S23 en de S23 Plus. Voor de Ultra geldt dat niet, aangezien deze altijd al een betere camera aan de voorkant heeft.

Samsung Galaxy S22
Je favoriete website op het beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

De grote vraag is natuurlijk hoe de selfiecamera in de Samsung Galaxy S23 er uit gaat zien. Mogelijk bevindt deze zich onder het scherm, maar daar is nog geen duidelijkheid over.

Meer veranderingen

Vorige maand kwam er al andere informatie over de Samsung Galaxy S23 naar buiten. Mogelijk krijgt het toestel een andere processor. Eentje die speciaal bedoeld is voor de high-end-toestellen van het merk.

Een FE-editie van de S23 lijken we in ieder geval niet te hoeven verwachten. Het ziet geen toekomst meer in het goedkopere model van haar vlaggenschepen. Het kost vooral teveel gedoe. Dit lijken de gevolgen te zijn van de S21 FE die met veel moeite tot stand kwam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen