Samsung presenteert zijn nieuwe vlaggenschip op deze datum

Smartphones Wesley Akkerman 11 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft eindelijk bekendgemaakt wanneer de Samsung Galaxy S23 onthuld wordt. Dat doet het Zuid-Koreaanse bedrijf middels een persbericht. Daarin staat dat we de aankondiging op drie plekken kunnen volgen. Uiteraard op de officiële website en natuurlijk het YouTube-kanaal.

De aankondiging is wel een beetje cringe, als we eerlijk zijn. In het bericht staan zinnen als “We leggen de lat hoger dan ooit en stellen nieuwe normen aan wat ‘epic’ is”, en “Get ready to share the epic” doet daar niet voor onder. Maar goed, na drie jaar afwezigheid heeft Samsung er weer zin in en daar is wat voor te zeggen.

Onthulling Samsung Galaxy S23

Want de afgelopen jaren heeft Samsung, net als heel veel bedrijven, geen live evenement kunnen organiseren. En ja, daar hebben we hem weer, dat komt uiteraard door corona. Daar gaan we het verder niet over hebben. Op 1 februari is het dan zover, dan presenteert het bedrijf de Samsung Galaxy S23-serie officieel.

Samsung Galaxy S23 Unpacked
Samsung Galaxy Unpacked (Afbeelding: Samsung)

Dat eerste fysieke Unpacked-evenement in drie jaar tijd vindt plaats in San Francisco, en kun je vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd volgen. Dat doe je zoals gezegd op het het YouTube-kanaal en de officiële website. Waarschijnlijk zie je naast de Samsung Galaxy S23 ook nieuwe Galaxy Buds, een nieuwe smartwatch en misschien nog wel meer.

Veel gelekte informatie over de toestellen

In de afgelopen maanden is er al heel veel gelekt over de verschillende toestellen. Zo weten we bijvoorbeeld al dat we drie smartphones mogen verwachten: Galaxy S23, Galaxy S23 Plus en Galaxy S23 Ultra. Ook komt er een nieuw setje oordoppen aan. Die vallen onder de Galaxy Buds-lijn; een naam hebben we nog niet.

De Samsung Galaxy S23 en S23 Plus krijgen naar verluidt 8 GB aan werkgeheugen en maximaal 512 GB aan opslagruimte. De Ultra krijgt nog eens 4 GB aan werkgeheugen extra, evenals een verdubbeling van de opslagruimte. Waarschijnlijk krijgen ook alle toestellen eenzelfde soort cameradesign als op de S22 Ultra.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen