Samsung Galaxy Watch 4 krijgt een hoop nieuwe features

Gadgets Mark Hofman 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij een Samsung Galaxy Watch 4 om je pols hangen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Er komen binnenkort een hoop nieuwe functionaliteiten naar je toe.

Tijdens Google I/O 2022, een grote conferentie van Google, werd duidelijk dat het besturingssysteem voor smartwatches bijgewerkt wordt. Samsung haakt daarop in en brengt een aantal van die features ook naar jouw smartwatch.

Nieuwe features voor de Samsung Galaxy Watch 4

Wear OS, het besturingssysteem voor je Samsung Galaxy Watch 4, krijgt een grote nieuwe update. Wanneer die update precies verschijnt weten we niet. Wat we wel weten is welke functionaliteiten ermee gepaard gaan en welke er op jouw smartwatch verschijnen. Zo krijgen we een nieuwe Google Assistent, nieuwe applicaties, Google Wallet en een functionaliteit voor contacten voor noodgevallen.

De Google Assistent is misschien wel de grootste wijziging. De slimme assistent is na de update in staat om je nog beter te begrijpen en natuurlijke gesprekken met je te voeren. Een voordeel daarvan is dat je niet eerst “Hey Google” hoeft uit te spreken. Je kunt dus vrij toegankelijk de slimme assistent oproepen op je Galaxy Watch 4.

Samsung Galaxy Watch 4 amarkt folder
De Galaxy Watch 4 en de Classic. (Afbeelding: Samsung)

Een frisse update voor de Google Wallet zorgt ervoor dat de applicatie beter te gebruiken is op je Samsung Galaxy Watch 4. Zo kun je niet alleen betaalkaarten, maar ook hotelsleutels, pasjes voor werk en een rijbewijs toevoegen. Als kers op de taart is het ook mogelijk om contacten te selecteren voor noodgevallen. Zodra jij je in een noodgeval bevindt zijn deze personen ontzettend makkelijk te benaderen.

Veel meer applicaties

Zoals gezegd krijgt Wear OS ook ondersteuning voor meer applicaties. De Samsung Galaxy Watch 4 is dan ook in staat apps als Spotify, Addidas run, LINE, SoundCloud en Deezer te gebruiken. Prettig, vooral voor klanten van die eerste streamingdienst. Spotify gaat namelijk nauw samenwerken met de nieuwe Google Assistent, waardoor je de dienst makkelijk bedient dan ooit tevoren.

AirPods Pro krijgen concurrentie van Google’s nieuwe Pixel Buds Pro

Benieuwd naar nieuwe smartwatch van Google? Lees dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen