Samsung Galaxy Z Flip5 en Z Fold5: het probleem keert terug

WANT Online Mark Hofman 4 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy Z Flip5 en Galaxy Z Fold5 zijn de beste opvouwbare smartphones van de markt. Toch kunnen ze het grote probleem van de smartphone nog altijd niet verhelpen.

De Flip5 en Fold5 werden vorige week in Seoul aangekondigd. WANT-hoofdredacteur Mark Hofman had niet alleen het genoegen om daar bij te zijn, maar ook om de toestellen al twee weken te proberen. Is hij enthousiast of valt het allemaal een beetje tegen?

Samsung ging all-in voor de toekomst

In 2019 waren we er allemaal wel een beetje achter wat de smartphone nu precies voor een apparaat was. Elk model was praktisch gezien een grote rechthoek met de leipste functionaliteiten die de mensheid maar kon verzinnen.

Jaar op jaar werden de stappen steeds kleiner. Het camerasysteem werd net iets beter, het beeldscherm werd net iets beter en de batterij ging net iets langer mee. Niet heel spannend, als je het mij vraagt.

Samsung wist in 2019 dus wel echt hoge ogen te gooien toen het met de opvouwbare smartphone kwam. Het concept had, als we die eerste Galaxy Fold even vergeten, best wel veel potentie. Zeker na de Fold3 was het toestel, naar mijn zeggen, prototype-af en kon het bouwen aan de toekomst beginnen.

Maar in 2023 kom ik erachter dat Samsung dat ergens onderweg is vergeten.

@wantnl

De nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 5 #samsung #samsunggalaxy #android #samsunggalaxyflip #galaxyflip #galaxyunpacked #samsunggalaxyzflip5

♬ origineel geluid – WANT

Samsung Galaxy Z Flip5 en Fold5: het probleem blijft in leven

Twee jaar later zijn de Samsung Galaxy Z Flip5 en Z Fold5 twee indrukwekkende smartphones die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Hoe goed ze ook wel niet kunnen zijn: het is gewoon niet zo heel spannend meer.

Dat heeft niets te maken met de kwaliteit van beide toestellen. In tegendeel. Zowel de Flip5 als de Fold5 behoren tot de beste opvouwbare smartphones die de markt ons op dit moment kan bieden. Zeker de Flip5 kan een toestel worden dat, mede dankzij het grotere beeldscherm, echt voor succes kan zorgen.

Maar de stappen zijn te klein, de prijs is te hoog. Misschien een beetje kort door de bocht, maar ik leg het je in onderstaande video met alle liefde uit:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen