Waarom de Samsung Galaxy Z Fold 4 zomaar goedkoper kan worden

Smartphones Wesley Akkerman 22 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Als het even meezit dan kost de aankomende opvouwbare Samsung Galaxy Z Fold 4 minder dan de in 2021 uitgebrachte Galaxy Z Fold 3. En dat in tijdens waarin vlaggenschepen juist duurder en duurder worden. Het zou een welkome verrassing zijn, maar hoe krijgt de Zuid-Koreaanse fabrikant dat dan voor elkaar?

De laatste tijd verschijnen er steeds meer geruchten over de Samsung Galaxy Z Fold 4. Zo kwam displayanalist Ross Young, die zich vaak uitlaat over Apple-producten, met een opmerkelijke tweet. Volgens Young produceert het Zuid-Koreaanse bedrijf namelijk veel meer Fold 4- dan Fold 3-modellen en dat levert kansen op.

Samsung Galaxy Z Fold 4 goedkoper?

De productie zou zelfs meer dan verdubbeld zijn, aldus de analist. Dat wijst mogelijk niet alleen op een sterke launch, maar ook op een lagere prijs voor het toestel. Want een bedrijf, zoals Samsung, kan de prijzen drukken wanneer er veel producten gemaakt worden. Een bevestiging is het allerminst, natuurlijk.

De markt voor opvouwbare telefoons groeit gestaag door. Verschillende smartphonefabrikanten brengen de laatste jaren hun eigen modellen uit, zoals Motorola, Oppo en Huawei. Het kan zijn dat Samsung nu de markt wil volgooien met zijn toestellen, zodat concurrenten minder de ruimte krijgen.

Goedkopere opvouwbare smartphones op komst?

En hoe krijg je consumenten zo ver te investeren in jouw product? Juist, door de prijs laag te houden. Hoe houdt Samsung die prijs laag? Nou, door het toestel waarschijnlijk kleiner en lichter te maken dan voorheen. Dat het bedrijf dat voornemens is, blijkt dan weer uit een andere tweet, afkomstig van Ice Universe.

Xiaomi Mi Fold toont aan hoe goed Samsung er met de Fold voorstaat

Dat scheelt niet alleen in de materialen en de productiekosten; wellicht zijn mensen daardoor sneller geneigd zo’n toestel te overwegen. Een groot nadeel van opvouwbare smartphones is dat ze vaak zwaar en log zijn. Dat is dus een probleem om op te lossen, want anders worden dit soort smartphones nooit mainstream.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen