Wat die nieuwe opvouwbare Samsung Galaxy Z Fold zoveel beter maakt

Smartphones Mark Hofman 1 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy Z Fold 5 laat nog heel even op zich wachten, maar de geruchtenmolen draait al tijden op volle toeren. Verschillende lekken gooien olie op het vuur en geven fans precies wat ze willen: een eerste indruk van de opvouwbare Android-telefoon van komende zomer.

Die eerste indruk wordt overigens perfect vormgegeven door OnLeaks en Smartprix. De twee partijen slaan de handen ineen om renders van de smartphone naar buiten te brengen. Renders die laten zien wat de kracht van de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold precies is.

Samsung Galaxy Z Fold 5: dit doet de Android-smartphone beter

OnLeaks en Smartprix geven ons deze week een vroege onthulling van de Samsung Galaxy Z Fold 5. Officieel is hij natuurlijk niet, maar het brengt de voorgaande gelekte specificaties wel perfect in kaart. Zo weten we dus hoe deze opvouwbare Android-smartphone er waarschijnlijk uit zal zien.

Gelekte informatie gaf ons eerder al het idee dat de Samsung Galaxy Z Fold 5 geen wereldschokkende veranderingen met zich mee zou brengen, niet op het gebied van het ontwerp in ieder geval. Toch zijn er kleine wijzigingen te vinden die ervoor zorgen dat het toestel er iets strakker uit komt te zien.

Een groot onderdeel daarvan zijn de nieuwe afmetingen. De Samsung Galaxy Z Fold 5 biedt in dit geval 154,9 mm x 129,9mm x 6,3mm. Bij het vorige model was dat nog 155,1mm x 130,1mm x 6,3mm. Het lijkt misschien geen groot verschil, maar een nieuw scharnier zorgt voor een prettige verandering.

Zodra de Galaxy Z Fold 5 is opgevouwen, zal hij vanaf nu een stukje dunner zijn. Dat is prettig als hij in de broekzak zit of op tafel ligt. Een wijziging die, ondanks het kleine verschil, echt heel prettig te noemen is.

Geld moet rollen

Het grootste verschil zit hem waarschijnlijk toch echt in de Snapdragon 8 Gen 2-chip die onder de motorkap aan het chillen is, gewapend met genoeg rekenkracht om de zwaarste taken met gemak uit te voeren. Ideaal, als je het ons vraagt.

De Samsung Galaxy Z Fold 5 wordt dus een kleine upgrade, maar dat zal niet zonder financiële gevolgen zijn. De hoop dat de Android-smartphone goedkoper wordt dan zijn voorganger is inmiddels wel een beetje vervlogen.

Verwachte adviesprijs: 1799 euro.

Android 14 krijgt 5 nieuwe functionaliteiten waar we niet op kunnen wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen