Samsung heeft goed nieuws voor haar telefoongebruikers

Heb je een Samsung-telefoon en gebruik je ook de internetbrowser van het Koreaanse merk? Dan zijn er interessante functies in aantocht.

 

Je telefoon is natuurlijk veel meer dan alleen een communicatiemiddel. Tegenwoordig is het de ideale zakcomputer waarbij je binnen no-time alles kunt opzoeken. Je hebt natuurlijk de keuze uit verschillende browsers, maar vaak gebruik je de service die van tevoren is geïnstalleerd. Zo heeft Samsung ook gewoon een eigen browser die moet concurreren met Chrome. Voor de gebruikers van die browser is er nu goed nieuws.

Samsung test nieuwe functies voor haar internetbrowser

Samsung heeft nu een nieuwe beta-versie van haar browser gelanceerd, meldt Sammobile. In de app zitten een aantal handige veranderingen die het internetten op een Galaxy nog fijner maakt. Doordat het een beta-versie is, betekent dat Samsung de nieuwe features nog aan het testen is. Hopelijk vinden ze dus snel de weg naar de definitieve versie.

Goed gekeken naar Safari en Chrome

In betaversie 16.0.2.15 zien we een aantal interessante wijzigingen. Eentje komt ons bekend voor van de nieuwe versie van Safari van iOS. Zo zit er in de browser van Samsung nu de optie om de URL-balk naar beneden te plaatsen. Hierdoor moet het makkelijker worden om op je telefoon een website-adres in te voeren. Vooral natuurlijk omdat telefoons tegenwoordig steeds groter zijn en waardoor je dus je hand moet bewegen om bij de URL-balk te komen.

Naast het verplaatsen van de URL-balk zijn er ook nog andere functies die worden getest. Zo is er nu ook ondersteuning voor tab-groepen. Als je dus iemand bent die veel tabbladen open laat staan is de functie ideaal om alles weer net wat beter en overzichtelijker te sorteren. Ook bij deze functie heeft Samsung weer goed afgekeken, want deze feature kennen we natuurlijk al uit Google Chrome.

Als laatste zit er ook nog een experimentele functie in de beta. Zo komt het nu ook met een HTTPS-prioriteitsverbinding. Hierbij worden dus HTTPS-verbinding verkozen boven HTTP. Een HTTPS-verbinding van een website is veiliger en zorgt voor meer privacy.

Reageer op artikel:
Samsung heeft goed nieuws voor haar telefoongebruikers
Sluiten