Samsung voorziet nieuwe opvouwbare smartphone mogelijk van S Pen

Smartphones Wesley Akkerman 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu de Galaxy S22 uit is en de Galaxy Note dood en begraven is, kijken Samsung-gebruikers reikhalzend uit naar de opvouwbare toestellen van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Dan hebben we het over de nog niet aangekondigde smartphones Galaxy Z Flip 4 en Z Fold 4. Daar zijn nu geruchten over verschenen.

Zo lijkt het erop dat de Samsung Galaxy Z Flip 4 geen camera onder het scherm krijgt. Dan hebben we het dus over de frontcamera aan de binnenkant van het opvouwbare toestel. Dat 6,7″-display krijgt naar verluidt een inmiddels haast verouderd te noemen hole punch-scherm, waar de camera dan in het gat zit.

Geruchten over opvouwbare Samsung-toestellen

Waarschijnlijk is dat op dit moment een positieve ontwikkeling. Camera’s die onder het scherm zitten, maken nog niet de beste beelden. Daardoor ben je dus mogelijk beter af met wat oudere technologie, die zichzelf bewezen heeft. Verder krijgt dit toestel mogelijk een groter scherm aan de buitenkant.

Samsung Galaxy Z Flip 3
Ook staand te gebruiken (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Daarnaast mag de Samsung Galaxy Z Flip 4 rekenen op een ietwat grotere accu en verbeteringen voor het driedubbele camerasysteem achterop. Ook zijn er geruchten verschenen over de Galaxy Z Fold 4. Het nieuws is nog niet bevestigd, maar de kans is zeer aannemelijk dat dit toestel standaard een S Pen krijgt.

S Pen voor de Z Fold 4

De S Pen kun je in het omhulsel van de smartphone plaatsen, net zoals dat kon bij de Note en kan bij de S22 Ultra. Volgens de nieuwste geruchten is het ook zo dat Samsung zich meer concentreert op de duurzaamheid van het toestel. Zo krijgt deze smartphone waarschijnlijk de beschikking over Super UTG-technologie.

UTG staat voor ultra thin glass. Samsung is naar verluidt voornemens het dunne glaslaagje steviger te maken, maar onduidelijk is nog hoe. Waarschijnlijk gaat in elk geval de krasbestendigheid erop vooruit, maar dat is speculatie van onze kant. Het wachten is nu totdat het bedrijf hier zelf iets over naar buiten brengt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen