Hoofdrolspeler Halo-serie doet uitspraken waar fans niet blij mee zijn

Films & Series Jeroen Kraak 16 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Halo kennen we natuurlijk al jarenlang als Xbox-game. Nu krijgt het spel ook een eigen serie en dat zorgt voor ophef.

Halo is een van ’s werelds bekendste shooters. Recent kwam er weer een nieuw deel uit van de serie op de Xbox Series X en S. Net zoals bij andere game-franchises komt er nu ook van dit populaire spel een tv-serie. Gisteren kwam er al een trailer uit van wat we kunnen verwachten en nu doet de hoofdrolspeler een aantal bijzondere uitspraken. Uitspraken waar niet elke fan blij mee zal zijn.

Opheft rondom Halo

De tweede trailer van de nieuwe Halo-serie zag er net zoals de teaser goed uit, maar toch is er al een tijdje ophef rondom de serie. Dat komt omdat hoofdpersonage Master Chief zijn helm afzet in de serie. In de games gebeurt dit niet en dus zijn sommige fans niet blij met de beslissing van de makers.

Nu vertelt ook acteur Pablo Schreiber, die Master Chief speelt, over de keuze van de makers van Halo. Hij laat aan Techradar weten niet bang te zijn voor mogelijke negatieve reacties over de keuze. Hij respecteert echter wel de mening van de mensen die het er niet mee eens zijn. “Iets wat ik meteen heb geleerd is dat Halo-fans zoveel verschillende meningen hebben. Niet iedereen zal het dus met elke keuze eens zijn. Wij maken echter een entertainmentervaring die bedoeld is voor het medium.”

Verschil tussen film en game

Schreiber wijst dan ook op het verschil tussen de Halo-game en de serie. “Bij een first-person shooter ontwikkelt een karakter zich anders dan bij een lang televisieformat. Als je een verhaal voor dit medium maakt, ontkom je er niet aan om het gezicht van het karakter te tonen. Dat laat emotie zien en daarnaast ook de gedachtes van een persoon. Daardoor krijg je juist empathie en bouw je er een band mee op. Het is de basis voor een tv-serie.”

Toch is het niet helemaal voor het eerst dat we het gezicht van het karakter zien. In de animatie-serie van  5 keken we hem al eens in de ogen, al was hij toen nog een kind.

Star Wars-perikelen

Ook discussies over een masker zijn niet nieuw. Zo ging het eerder al eens over het masker van The Mandalorian, een ander karakter dat nooit zijn helm afzet. Uiteindelijk konden we Pedro Pascal ook gewoon in zijn gezicht kijken. Iets wat de serie niets slecht heeft gedaan. Tegelijkertijd vinden Halo-fans The Mandalorian juist een voorbeeld waarbij je een karakter kunt bouwen zonder een gezicht te laten zien.

Of Nederlanders de ogen van Master Chief gaan zien is nog onbekend. De Halo-serie komt op 24 maart naar Paramount+, een streamingdienst die nog niet in Nederland beschikbaar is. Wel gaat de nieuwe streamingdienst Sky Showtime shows laten zien van Paramount+, maar of daar ook Halo toe behoort is nog onbekend. De dienst moet ergens in 2022 verschijnen, maar een precieze lanceringsdatum is nog onbekend. Afwachten dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen