Samsung Galaxy Ring komt steeds dichterbij: wat kunnen we verwachten?

Gadgets Sam Dille 25 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

De release van de Samsung Galaxy Ring komt steeds dichterbij. Dit weten we al over de nieuwe, innovatieve gadget.

De nieuwste aanwinst van Samsung is de Galaxy Ring. Samsung presenteerde de nieuwe wearable tijdens Galaxy Unpacked eerder dit jaar. Maar daarna werd het opvallend stil.

We hebben al een tijdje niets gehoord rondom de nieuwe Samsung Galaxy Ring. Het bedrijf heeft nog niet veel details vrijgegeven, maar er zijn wel wat interessante dingen opgedoken. Hier is een overzicht van wat we tot nu toe weten over deze nieuwe ring.

Dit zegt Samsung zelf over de Galaxy Ring

Hoewel we de precieze datum nog niet weten, heeft Samsung al wel een tipje van de sluier gegeven over de release van de Ring. Samsung heeft in een aanklacht tegen ringenmaker Oura namelijk bevestigd dat de eigen Galaxy Ring in of rond augustus uitkomt, in elk geval in de Verenigde Staten. Bovendien heeft Samsung aangekondigd dat ze binnen enkele weken zullen beginnen met de massaproductie van de Samsung Galaxy Ring.

Samsung reageert op aanklachten van Oura, die beweren dat Samsung hun patenten schendt. Samsung verweert zich door te zeggen dat de patenten van Oura te algemeen zijn en dat ze al eerder soortgelijke juridische problemen hebben gehad met andere slimme ringmakers.

Futuristische ring Apple bestuurt je iPhone of Mac op bijzonder wijze
De Oura Ring. (Afbeelding: Oura)

In dezelfde aanklacht hintte Samsung ook naar mogelijke functies van de Galaxy Ring. De gadget zal via de Samsung Health-app gebruikers voorzien van een ‘energiescore’, gebaseerd op metingen zoals hartslag en slaapgegevens. Deze functie helpt gebruikers hun energieniveau te begrijpen en te optimaliseren.

Daarnaast ligt het voor de hand dat de slimme ring AI-functies krijgt om je gezondheid nog beter in kaart te brengen. Zo zou het je onder andere je hartslag, slaappatroon en stressniveau kunnen meten.

Een sterke accu?

We weten dat de Samsung Galaxy Ring in verschillende maten wordt verkocht. Dat is natuurlijk handig, omdat iedereen een andere maat heeft. Maar in de grotere versies is ook een grotere accu te vinden.

Recent ontdekte MySmartPrice dat de accucapaciteit van de Samsung Galaxy Ring varieert van 17mAh tot 22,5mAh. Verwacht wordt dat de accu lang meegaat op een enkele lading, naar verluidt zelfs tot negen dagen achter elkaar.

Samsung Galaxy Ring ondanks aankondiging een groot mysterie
De Galaxy Ring (Afbeelding: Samsung)

De Galaxy Ring wordt een kleine, onopvallende wearable die bij elke kledingstijl lijkt te passen, in tegenstelling tot sommige smartwatches. Dit maakt de gadget ideaal voor mensen die liever geen horloge dragen.

Dit weten we over de prijs

We weten nog niet veel over de prijs van de Samsung Galaxy Ring. Yogesh Brar, een ervaren techliefhebber, schat echter dat de Galaxy Ring tussen de 300 en 350 dollar zal kosten, wat ongeveer neerkomt op 280 tot 325 euro. Dat is vergelijkbaar met de prijs van de Oura Ring, die 329 euro kost.

Bij de aanschaf van de Oura Ring kun je een abonnement afsluiten voor 5,99 dollar (ongeveer 6,42 euro) per maand, waarbij gebruikers extra gezondheids- en wellnessfuncties krijgen. Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy Ring een soortgelijk abonnementsmodel zal hebben. Brar suggereert dat dit abonnement niet meer dan 10 dollar per maand zal kosten.

Hoewel we al enige informatie hebben verzameld, heeft Samsung zelf nog niet veel officieel bevestigd. Houd er dus rekening mee dat specifieke details kunnen verschillen. Hopelijk ontvangen we binnenkort meer informatie.

Samsung komt met een Ring, maar waar blijft Apple?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen