Mensen met een Samsung smart-tv willen deze vijf functies zeker proberen

Televisies Jeroen Kraak 19 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Samsung is een van de beste smart-tv makers, dus grote kans dat jij er eentje in huis hebt staan. Maar wist je ook dat je televisie deze handige functies heeft?

Samen met LG is Samsung misschien wel het grootste merk op de smart-tv markt. Het bedrijf biedt televisies in allerlei prijsklassen aan. Bijna al die tv’s hebben heel handige functies die je waarschijnlijk nog niet gebruikt.

Maar welke van die functies zijn nou echt een toevoeging? Wij vertellen je welke je echt een keer wilt proberen op je Samsung smart-tv.

De Samsung smart-tv-functies die je wil proberen

Een smart-tv werkt precies hetzelfde als een gewone tv. Wellicht dat je daarom een aantal functies vergeet te gebruiken, omdat je het bestaan ervan niet kent. Gelukkig helpen je vrienden van WANT je om er echt alles uit te halen. Deze functies wil je wat ons betreft zeker een keer proberen.

Slimme kalibratie

Als je een smart-tv hebt, wil je zo optimaal mogelijk van je films en series genieten. Samsung biedt je een basiskalibratie aan die minder dan een minuut duurt, maar je kunt ook kiezen voor de uitgebreidere variant. Deze ‘professionele afstelling’ lijkt wellicht lastig om zelf te doen, maar niets is minder waar. Het werkt simpel en je beeldkwaliteit schiet omhoog.

Samsung geeft je langer garantie op je nieuwe smart-tv
(Afbeelding: Samsung)

Als echte film- en serieliefhebber is de Filmmaker-modus echt een must om te gebruiken. Deze voorinstelling voor je smart-tv schakelt bepaalde elementen van je smart-tv uit, waardoor het beeld nog beter tot zijn recht komt. Hierdoor zie je een film of serie echt zoals de maker het bedoeld heeft, en dat is genieten geblazen.

360 audio

Dit is een geinige functie als je naast een Samsung smart-tv ook Galaxy Buds hebt. Hiermee zorgen je oortjes voor een soort spatial audio. Als je bijvoorbeeld je hoofd naar links draait, lijkt het alsof het geluid aan de linkerkant zich recht voor je afspeelt. Zo zit je nog meer in de film.

Verbind je smartphone

Goed, we snappen dat je niet de hele tijd op je smartphone wilt kijken als je de televisie aan hebt staan. Toch is het echt geen verkeerd idee om je telefoon te verbinden. Natuurlijk kun je content streamen van je smartphone naar je tv, maar er is meer. Zo hebben Samsung smart-tv’s de optie voor multi-view. Hierdoor kun je streamen naar je tv terwijl je ook andere content hebt aanstaan.

Ideaal bijvoorbeeld als je een sportwedstrijd kijkt en meerdere beelden tegelijkertijd wilt zien. Of als je net wat informatie over een acteur wilt opzoeken.

Samsung geeft je langer garantie op je nieuwe smart-tv
(Afbeelding: Samsung)

Verbind je Samsung smart-tv met Philips Hue

Philips Hue heeft een speciale sync-app uitgebracht voor Samsung smart-tv’s. Zo heb je geen Ambilight-tv meer nodig om je huiskamer de kleur te geven van wat je op het beeld ziet. Je bent zo veel meer in de sfeer van de film en het geeft je ogen ook nog eens rust.

Helaas is de app niet gratis, dus je zult wel moeten betalen om Philips Hue met je Samsung smart-tv te synchroniseren. Dit kost je 2,99 euro per maand.

Geen Xbox meer nodig om te gamen op je Samsung smart-tv

Denk je dat je een console nodig hebt om te gamen op je smart-tv? Dan heb je het mis. Op Samsung-televisies is het gewoon mogelijk om prachtige Xbox-games te spelen. De Game Pass-app kan gewoon op een Samsung smart-tv geïnstalleerd worden.

Met de Xbox Game Pass-app is het mogelijk om via de cloud te gamen. Hoewel het misschien niet altijd net zo soepel is als met een console, is het wel een heerlijke optie als je af en toe zin hebt in een goed spel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen