Het internet heeft ernstige zorgen over de toekomst van Samsung

Smartphones Sam Dille 4 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je dacht dat de Samsung Galaxy S23 Ultra en de OnePlus Open duur waren, hebben we slecht nieuws voor je. Het lijkt erop dat de beste Androids in 2025 alleen maar prijziger zullen worden. Allemaal dankzij de Snapdragon 8 Gen 4.

Voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding moet er natuurlijk wel iets tegenover zo’n hoge prijs staan. Bijvoorbeeld nieuwe features of een flinke verbetering ten opzichte van een eerder model. Maar of dat voor de stijging van de toekomstige Samsung-smartphone ook geldt, blijft nog een beetje in het midden. Daar komen we pas in 2025 achter.

Waarom worden Samsung-smartphones over twee jaar duurder?

De toptoestellen van Samsung draaien op de Snapdragon-processor van Qualcomm. Hoe sneller een processor werkt, hoe sneller je smartphone is.

Net als bij smartphones, zijn ook chipsets soms toe aan een update, zodat het toestel nog sneller en efficiënter wordt. Qualcomm is op dit moment bezig met de nieuwste Snapdragon 8 Gen 4, die in 2025 uitkomt.

Volgens Qualcomm senior vice-president Chris Patrick wordt de Snapdragon 8 Gen 4 een stuk duurder dan eerdere processors. Dit omdat de nieuwe chipsets ‘verbazingwekkende prestaties’ zullen leveren.

Hoeveel duurder deze processors precies zullen zijn, is niet bekend. Maar een eventuele prijsstijging heeft ongetwijfeld gevolgen voor de prijs van een nieuwe smartphone van Samsung.

Welke modellen zijn de pineut?

Dat is jammer, want veel nieuwe Android-toestellen zullen de Snapdragon 8 Gen 4 gebruiken. Denk aan de Samsung Galaxy S25-serie, de Galaxy Z Flip 7, de Galaxy Z Fold 7, de OnePlus 13 en de Xiaomi 15-lijn.

Uitzonderingen hierop zijn de Google Pixel 10- en de iPhone 17-lijn, Die draaien respectievelijk op de Tensor en A-chips van de bedrijven zelf.

Gelukkig is het nu nog niet zover. In de tussentijd hebben we de Snapdragon 8 Gen 3, die in 2024 veel van de beste telefoons van snelle prestaties zal voorzien. Schijnbaar zonder de grote prijsstijging die wordt verwacht voor de 8 Gen 4.

Dit bizarre gadget verandert je iPhone of Android in een warmtecamera

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen