Samsung The Frame: 5 toffe feitjes over de slimme televisie

Televisies Sam Dille 12 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Dat Samsung goede tv’s kan maken is op zich niets nieuws. Met The Frame verrast de fabrikant echter door een perfecte mix tussen comfort en een prachtige uitstraling. Maar wat weet jij eigenlijk van de slimme televisie?

The Frame kwam voor het eerst op de markt in 2017 en krijgt sindsdien elk jaar een upgrade. Op het eerste oog valt het je misschien niet eens op dat de apparatuur van Samsung een televisie is. Het dikke kader samen met de slimme technologie zorgt ervoor dat het apparaat perfect past in de rest van je interieur.

Vijf indrukwekkende weetjes over Samsung The Frame

Het model is inmiddels immens populair. Afgelopen jaar verkocht Samsung meer dan twee miljoen exemplaren. The Frame is het eerste toestel uit het assortiment dat deze mijlpaal bereikt. Reden genoeg dus om eens wat dieper in de slimme televisie te duiken. Kijk je mee?

1. Net een echt schilderij

Het slimme kader is lang niet het enige wat The Frame zo laat lijken op een schilderij. Samsung heeft aan het scherm extra technieken toegepast, om dit effect te versterken. Een daarvan is One Wire. Dit is een (bijna) transparante kabel die je netjes uit het zicht kunt plaatsen. Hierdoor zie je van buitenaf nauwelijks dat het tv-scherm aangesloten zit aan bedrading. Daarnaast is de onderkant van het apparaat voorzien van een ambient light- en motion sensor. Ambient light zorgt ervoor dat de kleuren van het scherm zich aanpassen aan het licht in je omgeving, terwijl de motion sensor ervoor zorgt dat de televisie niet teveel energie verbruikt. Die laatste zet The Frame namelijk op een lager pitje als er geen beweging wordt gedetecteerd.

Ambient sensor The Frame
De sensoren passen het licht aan op de situatie. (Afbeelding: Samsung)

2. Samsung The Frame gebruikt QLED-technologie

Samsung maakt bij haar The Frame gebruik van de nieuwste beeldschermtechnologie, genaamd QLED. Het systeem is gebaseerd op een OLED-scherm, waarbij afzonderlijke diodes uit zichzelf oplichten. In tegenstelling tot diodes heeft een QLED-scherm nanokristallen, die bij genoeg licht zorgen voor kraakhelder beeld. Vergeleken met OLED geeft een QLED-scherm iets minder intense donkere tinten. Hierdoor is het contrast niet zo groot als je gewend bent van een OLED-scherm. Toch is het beeld om door een ringetje te halen, met als bijkomend voordeel een minder hoge kans op kortsluiting.

3. Stembediening

Net als de meeste Smart Home-apparaten kun je ook The Frame besturen met je stem. De slimme televisie ondersteunt Amazons Alexa en Google Assistant. Ook Samsungs eigen stembesturing, Bixby, is van de partij. Bixby heeft zelfs een aparte knop op de afstandsbediening, en biedt veel bedieningsopties. Je kunt de virtuele assistent bijvoorbeeld vragen naar het weer, of een leuke romantische komedie. Met Alexa en Google Assistant heb je echter een stuk minder mogelijkheden. Met beide systemen kun je niet veel meer dat de televisie aan- en uitschakelen.

The Frame voice control
Dankzij stembediening heb je geen afstandsbediening meer nodig! (Afbeelding: Samsung)

4. Wall mount

The Frame wordt standaard geleverd met een Wall Mount. Dit is een soort van beugel, speciaal ontworpen voor de slimme televisie. Dankzij de Wall Mount hangt het apparaat vlak tegen de wand, waardoor je het risico op beschadiging flink beperkt. Daarnaast kan de Wall mount van Samsung licht kantelen, zodat je de ideale kijkhoek kan bepalen. Hij zorgt er dan bijvoorbeeld voor dat je minder last hebt van een reflectie op het scherm. Een goede kijkervaring is dus gegarandeerd!

Samsung Galaxy Watch 4 krijgt ein-de-lijk toegang tot de Google Assistent

5. Verbind The Frame zonder moeite met andere Smart Home-apparatuur

Je kan de slimme televisie met een druk op de knop verbinden met al jouw andere Samsung-apparaten. Dit doe je met hulp van de SmartThings-applicatie, die je kunt vinden op bijna alle Smart Home-devices van Samsung. Daarnaast kun je The Frame verbinden met externe hubs, zodat je hem ook kan verbinden met apparaten van een andere fabrikant. Ook maakt de televisie standaard gebruik van Apple TV. Daar kun je niet alleen genieten van films en series, maar ook het scherm van je iPhone delen. Ideaal als je met gezin wilt kijken naar vakantiefoto’s.

Samsung The Frame verbinden
Je hebt enorm veel opties. (Afbeelding: Samsung)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen