Maak het dieven niet te makkelijk: schakel deze iPhone-functie uit

Tech Sabine Schults 28 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De iPhone beschikt van zichzelf al over sterke beveiligingsmaatregelen, maar soms geeft die ene extra voorzorgsmaatregel nét dat beetje meer rust. In dit artikel leggen we je uit welke functie je beter uit kunt schakelen, om het potentiële dieven niet té makkelijk te maken.

Hoewel het van tijd tot tijd onwijs handig is om het Bedieningspaneel – ook wel Control Center genoemd – te bedienen als je iPhone vergrendeld is, kan het veiliger zijn om deze functie op het vergrendelscherm uit te schakelen.

iPhone: tijd voor een extra maatregel?

De beveiligingsmaatregelen van de iPhone zijn mogelijk te omzeilen via het Bedieningspaneel. Het is vanaf hier namelijk mogelijk om je wifi, 4G/5G en Bluetooth uit te schakelen. Ook kan je smartphone in de Vliegtuigmodus gezet worden.

Sommige iPhone-apps, zoals Vind Mijn, functioneren daardoor mogelijk niet naar behoren. Daarnaast is je smart home te bedienen als je Apple HomeKit gebruikt. Hierdoor zijn je gekoppelde slimme apparaten in huis door iedereen met je telefoon in handen te bedienen. Niet echt handig.

iOS-app, Twitter, iPhone, Apple
(Afbeelding: Marten Bjork)

Wil je niet dat anderen zomaar je smart home kunnen bedienen en je internet en andere netwerkverbindingen op je iPhone uit kunnen schakelen? Schakel de toegang tot het Bedieningspaneel vanaf het vergrendelscherm dan uit. Dat doe je op deze manier.

Zo beperk je toegang tot Bedieningspaneel

Ga naar de instellingen van je iPhone en tik op Face ID en toegangscode. Voer je pincode in. Scrol naar beneden en schakel de sliders achter BedieningspaneelWoningbeheer en Accessoires uit. Vervolgens moet je je toestel eerst ontgrendelen, voordat je toegang hebt tot je Bedieningspaneel. Zo simpel kan het zijn!

Door Accessoires uit te schakelen, voorkom je dat je iPhone verbinding kan maken met andere apparaten, bijvoorbeeld via een USB-aansluiting. Het is niet nodig om Siri uit te schakelen. Hoewel het mogelijk is om je telefoon uit te laten schakelen door de slimme assistent, moet je toestel hiervoor ontgrendeld zijn.

iPhone en Android: 7 apps die iedere smartphone standaard moet hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen