Waarom je schoonmaker alles behalve blij is met Dyson

Smart Home Jelle van Es 25 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je als Dyson denkt, dan gaan de gedachten waarschijnlijk uit naar de stofzuigers. Daarnaast heeft het bedrijf ook verschillende luchtreinigers en beauty-producten. Nu laat het bedrijf zien dat het een gevaar kan opleveren voor schoonmakers.

Want voor het International Conference on Robotics and Automation in Philadelphia heeft Dyson een opvallende video uitgebracht. Daarbij geeft het een kijkje in de keuken en toont het geheime robotprototypes die huishoudelijke taken kunnen uitvoeren.

Schoonmakers niet blij met Dyson

En daar worden schoonmakers over het algemeen niet blij mee. Want als het aan het bedrijf ligt, nemen deze robotprototypes in de toekomst verschillende taken op zich. In de video zien we hoe Jake Dyson ons meeneemt naar de verschillende afdelingen waar aan van alles en nog wat wordt gewerkt. Veel van de robots die je in de video ziet, gelden als toekomstmuziek en verwacht ik niet op de korte termijn op de markt. Toch is het wel interessant om een kijkje in de keuken te krijgen. Dat doet het bedrijf mede met het idee dat ze op zoek zijn naar nieuwe werknemers.

Dyson heeft namelijk het plan om wereldwijd binnen vijf jaar tijd zo’n 700 werknemers aan te nemen. Dit zijn dan engineers die werken aan robotica. Dat komt bovenop de 2.000 werknemers die zich het afgelopen jaar bij het bedrijf hebben gemeld om daar te werken. Daarvoor heeft het bedrijf een investering van zo’n 2,75 miljard Britse Pond, wat neerkomt op zo’n 3,2 miljard euro. Het doel is om uiteindelijk het grootste en meest geavanceerde roboticacentrum van het Verenigd Koninkrijk creëren en de technologie tegen het einde van het decennium wereldwijd in onze huizen brengen. Dus in 2030 kun je afscheid nemen van de schoonmakers. Of hoef jezelf de klusjes niet meer te doen.

Meer dan een robotstofzuiger

Hoewel Dyson niet het achterste van zijn tong laat zien, laat het wel weten dat het meer doet dan alleen maar robotstofzuigers uit te brengen. Het bedrijf wil producten op de markt brengen waar je ook echt iets aan hebt. En het idee dat je nooit meer de rommel van je kinderen hoeft op te ruimen, is iets dat mij in elk geval aanspreekt.

5 redenen waarom de Dyson Purifier Humidify een must-have is in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen