Wat de nieuwe elektrische fiets van Harley-Davidson zo bijzonder maakt

Elektrische fietsen Wesley Akkerman 25 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het Serial 1-merk van Harley-Davidson introduceert deze week een gloednieuwe e-bike in de vorm van de Serial 1 Bash/Mtn. Hoewel de fabrikant dit model omschrijft als een mountainbike, is er iets bijzonders aan de hand. Als je niet bekend bent met de term ‘underbiking’, dan is deze elektrische fiets niets voor jou.

Underbiking houdt in dat je een bepaalde fiets, en jezelf, op de proef stelt. Dan neem je een gewone stadsfiets mee de bergen in om vervolgens over hobbels, heuvels en ander moeilijk terrein te rijden. En dat terwijl die fiets daar eigenlijk niet voor bedoeld en in feite helemaal niet voor gebouwd is. Maar het kan een sport zijn.

Nieuwe e-bike van Harley-Davidson

Met de nieuwe e-bike van Harley-Davidson kun je prima underbiken. De Bash/Mtn heeft een aluminium frame en vork, maar heeft geen vering. Niet aan de achterkant en ook niet aan de voorkant. Ook heeft dit model geen dropper post. Dat is een in hoogte verstelbare zadelpen voor je mountainbike.

De SR Suntour NCX-seatpost vangt wat schokken op, maar heeft slechts een reisafstand van vijftig millimeter. Harley-Davidson wil die missende elementen nu als verkoopargument gebruiken. Het idee is dat je geen gedoe hebt en met deze elektrische fiets “een directe verbinding voelt tussen jou en de trail”.

Waar beschikt de fiets over?

De nieuwe e-bike van Harley-Davidson heeft een accu van 529 Wh, waarmee je 48 tot tot 152 kilometer mee aflegt. Dat hangt af van het terrein en de drive mode die je gebruikt. Met vijf uur is de accu volledig opgeladen. En met 2,5 uur is die voor 75 procent vol. Wanneer je harder gaat dan 30 kilometer per uur, dan helpt de fiets niet meer bij het aandrijven.

De nieuwe elektrische fiets van Harley-Davidson heeft een prijskaartje van 3.999 dollar. In totaal produceert het bedrijf 1.050 fietsen, waarvan de helft in de Verenigde Staten verkocht wordt. Heb je dit model dus op het oog, dan moet je er snel bij zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Serial 1

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen