Het einde van Shōgun nadert, maar Videoland en Scorsese hebben de oplossing

Films & Series Lucas van de Wetering 16 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De 2017 Martin Scorsese-film Silence is de perfecte film om te kijken wanneer je klaar bent met Shōgun. En hij is te zien op Videoland.

Shōgun wordt sinds de release al beschouwd als een van de beste nieuwe series. De ratings van de serie laten dat ook zien. Zo heeft Shōgun een Rotten Tomatoes-score van 99 procent, een audience-rating van 91procent en krijgt een 9,1 op IMDB.

Ondertussen komt Shōgun dicht bij zijn einde, de laatste aflevering komt uit op 23 april. Maar Videoland heeft hier de oplossing voor. Daar zie je de Martin Scorsese-film Silence. Deze sluit perfect aan op het verhaal van Shōgun.

Het Videoland vervolg van Shōgun

Silence is een Amerikaanse religieuze-historische film uit 2016 die gemaakt is door de legendarische regisseur Martin Scorsese. De film heeft ook grote namen als hoofdrollen: Andrew Garfield, Adam Driver en Liam Neeson. Ook Shōgun-acteur Tadanobu Asano heeft een grote rol in de film.

Scorsese’s Silence gaat over de christelijken-vervolging in Japan in de zeventiende eeuw. De Japanse regering wil het land zuiveren van Westerse invloeden, waaronder geloof. Terwijl twee Portugese jezuïeten opzoek gaan naar hun oude mentor die zijn geloof verloochend zou hebben en nu als Japanner door het leven gaat. Maar wanneer ze aankomen in Japan ervaren ze zelf hoe christenen daar nu behandeld worden.

De historische overgang

Shōgun en Silence spelen zich beide af in hetzelfde tijdperk en dezelfde plaats, het Japan in de zeventiende eeuw. Maar er zitten wel een aantal decennia tussen de twee titels in. In deze belangrijke tijd gebeurt er veel wat leidt tot de gebeurtenissen die we zien in Scorsese’s Silence op Videoland.

De Portugezen waren de eerste Europeanen in Japan en hebben een goede band met ze weten op te bouwen aan het einde van de zestiende en het begin van de zeventiende eeuw. Hierbij hebben de Portugezen in Japan het Katholieke geloof geïntroduceerd. Dit was al te zien in Shōgun. Veel Japanners, inclusief belangrijke mensen, waren ook Katholiek in de serie.

Het Katholieke geloof blijft een belangrijk onderdeel in Scorsese’s Silence op Videoland. Maar Silence speelt zich wat decennia later af, ergens rond 1630. Ondertussen is er in Japan een grote afkeer naar het Westen ontstaan en is het illegaal om Katholiek te zijn. Silence laat deze Katholieke-vervolging zien vanuit het Westerse perspectief.

Als je Shōgun en Silence na elkaar kijkt kan je de religieuze ontwikkeling zien van Japan in slechts een paar decennia. Dit geeft een interessant verhaal weer uit de geschiedenis. Shōgun is te zien op Disney+, de laatste aflevering komt uit op 23 april. Scorsese’s Silence kan je kijken op Videoland, of je kan de film huren voor 2,99 euro op Prime Video.

Ja, dit personage uit Disney+-serie Shogun heeft daadwerkelijk bestaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen