Screenshots op iPhone veranderen voorgoed dankzij verborgen functie

Smartphones Sam Dille 17 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Een screenshot maken op je iPhone gaat makkelijk en snel. Dankzij een verborgen functie kun je nog betere kiekjes schieten.

Wie houdt er nou niet van screenshots maken? De schermafbeeldingen zijn echt onmisbaar geworden voor elke smartphone-gebruiker. Of het nu gaat om grappige plaatjes, routes die je wilt onthouden of gesprekken in groepschats. Een minpuntje is alleen dat je alleen een screenshot kunt maken ter grootte van je beeldscherm.

Maar dit klopt eigenlijk niet helemaal. Op een iPhone kun je namelijk screenshots maken van hele webpagina’s en niet alleen het gedeelte van een pagina dat zichtbaar is binnen de grenzen van het 6,1-inch (of 6,7-inch) scherm van je iPhone. Op die manier kun je alle informatie die je nodig hebt in één grote foto vastleggen. Wij leggen je uit hoe je dat precies doet.

Zo maak je extra grote screenshots op je iPhone

Voordat we je de functie uitleggen, is het belangrijk om te weten dat deze truc alleen werkt voor webpagina’s. Dus alleen voor pagina’s die je bekijkt in Safari, Chrome, enzovoort. Maar dat maakt de functie nog steeds enorm handig.

Om een screenshot te maken van een volledige pagina op je iPhone, doe je eigenlijk gewoon wat je altijd doet om een screenshot te maken. Je drukt tegelijkertijd op de knop Volume omhoog en de aan/uit-knop. Als je de screenshot hebt gemaakt, tik je erop en selecteer je de optie ‘Scherm’ en vervolgens ‘Volledige pagina’.

Lange screenshot maken op een iPhone
Zo maak je een grote schermafbeelding (Afbeelding: Future/Axel Metz)

Dan kun je kiezen of je de hele pagina wilt opslaan in je foto’s of als een pdf-bestand op je iPhone. En daar is hij dan! Nu kun je enorme afbeeldingen bekijken in je foto’s of door PDF-bestanden scrollen alsof het echte webpagina’s zijn.

Maar er is meer. Je kunt je screenshots, zowel afbeeldingen als pdf’s, ook ondertekenen. Tik op het kleine penpictogram bovenaan de pagina, dan op het plusteken en vervolgens op ‘handtekening toevoegen’. Dit is vooral handig als je officiële documenten moet afhandelen.

Gestolen van Android?

We moeten iPhone-fans wel een beetje teleurstellen. De functie bestaat al jaren op Android en werkt daar ook een tikkeltje beter. Op Android-smartphones is het maken van lange screenshots bijvoorbeeld niet beperkt tot webpagina’s.

Dat neemt niet weg dat de mogelijkheid om grote schermafbeeldingen op een iPhone te maken heel handig is. Daarom lijkt het ons een goed idee dat iedereen de functie maar eens leert kennen.

Zo zijn er nog veel meer functies die je misschien nog niet kent op de iPhone. Wij hebben er nog een paar voor je klaarstaan, die je een echte pro maken. Je checkt ze allemaal in dit artikel:

Tips voor de iPhone die je een echte pro maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen