Screenshots Office for Mac 2014; klaar voor Yosemite en Retina

Apple rmens 28 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Daar zit je dan, met het mooi platte en door­zichtige OS X Yosemite. Moet je voor werk of school Office for Mac openen, dan springt een interface die uit het jaar nul lijkt te komen in beeld. Gelukkig ziet de toekomst er beter uit. Compleet Retina en met transparantie.

Het Chinese CNBeta heeft screenshots van een testversie van Office for Mac 2014 geplaatst. De interface sluit beter aan op de stijl van Yosemite en is geoptimaliseerd voor Retina-schermen. Ook is er ondersteun­ing voor het berichtencentrum. Office for Mac 2014 is nu testfase en komt begin 2015 uit.

Eerder had Microsoft al gehint naar een nieuwe Office-versie in 2014. Een uitgelekte presentatie wijst nu op een release in het begin van 2015. Mogelijk gaat de nieuwe versie Office for Mac 2015 heten.

Office for Mac werd vier jaar geleden voor het laatst vernieuwd en is functioneel vergelijk­baar met Office 2010 voor Windows. De aankomende Mac-versie draait om een viertal verbeteringen:

Onder modernisation wordt verstaan dat de functionaliteit op gelijke voet met Office 2013 voor Windows komt. Ook is er een nieuwe look, die beter gebruik maakt van de transparantie in Yosemite en volledig Retina is. Office wordt universeler vormgegeven op alle platformen.

Een ander speerpunt is het enterprise ready maken van Outlook. Daarbij wordt met mogelijk om mail online te archiveren, werken grote mailboxen sneller en krijgt Outlook ondersteuning voor push mail.

De verbeterde connecties met services en clouds beperken zich tot Microsoft’s eigen OneDrive, Office 365 en de mogelijkheid om met meerdere personen tegelijkertijd aan één document te werken, Als laatste komt ook OneNote naar de Mac. Dat werd eerder al voor iPad uitgebracht is. De Mac-versie krijgt ook de beschikking over een Lint-interface.

Eerder vandaag lekten al screenshots van een nieuwe versie van Outlook for Mac uit. Daarin is een deel van de nieuwe interface te zien. Ook verraden deze screenshots bushnotificaties en integratie met het berichtencentrum van OS X.Ook Excel, Word en PowerPoint krijgen nieuwe functies en interface:

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen