Sennheiser CX True Wireless: fantastisch geluid voor een eerlijke prijs

Reviews Mark Hofman 25 jul 2021
Leestijd: 5 minuten

Met de Momentum 2 heeft Sennheiser al uitstekende earbuds op de markt. Al zijn de oordopjes met een adviesprijs van €249 niet voor iedereen. De nieuwe Sennheiser CX True Wireless is wat dat betreft een heel ander verhaal. Mark ging ermee aan de slag en vertelt je in deze review waarom dat het geval is.

De Sennheiser CX True Wireless earbuds zijn, met een adviesprijs van €129, een uitstekende keuze voor iedereen die oprecht opzoek is naar goede oordopjes. Zeker gezien dit model volledig gericht is op geluidskwaliteit en daar ongelofelijk goed mee scoort. Alleen wat haal je precies in huis en welke functionaliteiten bieden ze nog meer? Ik vertel het je in deze review.

Sennheiser CX True Wireless: wat haal je in huis?

Waar de meeste earbuds zijn gericht op geluidskwaliteit, gaat er doorgaans ook veel aandacht naar andere functionaliteiten. Iets dat voor de Sennheiser CX True Wireless ook wel geldt, maar in mindere maten. De oordopjes zijn voorzien van de TrueResponse-transducer en levert daardoor hifi-stereogeluid. De focus ligt dus niet bij een extreme accuduur of bizarre functionaliteiten, maar echt volledig bij de geluidskwaliteit.

Sennheiser CX Review
Strak in z’n bakkie (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Of dat ten goede komt van het product vertel ik je in de volgende alinea’s. Ik geef je namelijk graag eerst een beter beeld van het product zelf door de specificaties op een rijtje te zetten. De Sennheiser CX True Wireless biedt het volgende:

 • TrueResponse Transducer Sennheiser 7mm dynamic driver
 • Vier microfoons
 • 60mAh batterij oortjes / 400mAh batterij oplaadcase
 • Frequentiereactie hoofdtelefoons: 5 Hz tot 21.000 Hz
 • Frequentiereactie microfoons: 100 Hz tot 10 kHz
 • Gewicht: 49 gram
 • Afmeting: 59mm x 33,8mm x 42,3mm
 • Kleurenopties: wit en zwart
 • Adviesprijs: €129

Op papier ziet het er dus vrij goed uit, maar hoe zit dat precies in de praktijk?

Volledig gericht op geluid

Zoals gezegd is de Sennheiser CX volledig gericht op geluidskwaliteit. Iets dat je dan ook aan alle kanten merkt. Voor €129 haal je oordopjes in huis die op dit gebied ontzettend goed weten te scoren. Het maakt daarbij niet heel erg veel uit van wat voor genre muziek je houdt, want de oordopjes houden zich staande.

Het is met geluid altijd lastig uit te leggen hoe goed ze daadwerkelijk zijn. Het is immers een onderdeel dat je moet beleven. Toch kan ik je vertellen dat de bastonen heerlijk diep zijn, maar niet persé overheersen. Daarbij merk ik niets geks aan de middentonen en zijn de hoge tonen erg helder.

Sennheiser CX Review
Tipje (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De algemene consument kan direct uit de verpakking genieten van uitstekende geluidkwaliteit, maar het kan natuurlijk altijd zijn dat iets je niet bevalt. Wat dat betreft zit je met de Smart Control-app van Sennheiser eigenlijk hartstikke goed. Via deze weg heb je de touwtjes zelf in handen en bepaal je door middel van de equalizer hoe de Sennheiser CX klinkt. Ideaal voor iedere situatie, dus.

Sennheiser CX: prima features

De Sennheiser CX zijn overigens solide gebouwd en zijn daarbij zelfs waterbestendig. De oortjes zitten comfortabel, maar ogen naar mijn idee niet heel mooi. Gezien dat een kwestie van smaak is kan ik dat niet mee laten tellen, maar het is wel iets om goed naar te kijken. Wat op dat gebied wel bevalt is het oplaaddoosje. Deze is alles behalve te groot en dat is in deze markt zeker een voordeel te noemen.

De Sennheiser CX is overigens ook voorzien van een touchpad aan de zijkant. Handig om een volgend nummer te selecteren of de audio op pauze te zetten. Dat laatste is een waardevolle toevoeging, gezien de oordopjes de muziek niet automatisch pauzeert wanneer je ze uit je oren haalt. Verder is het wel fijn om te weten dat je de touchcontrols in de Smart Control-app naar eigen wens in kunt stellen.

Microfoons en Smart-Control

Wat ik tof vind aan de microfoons is dat het achtergrondgeluid, tijdens een telefoongesprek bijvoorbeeld, flink gedempt wordt. Op die manier ben je ook buiten goed verstaanbaar en worden gesprekken niet onderbroken door toeterende vrachtwagens. Iets waar sidetone overigens ook voor zorgt. Door de feature krijg je jezelf zachtjes terug te horen, zodat je niet begint te schreeuwen. Wat dan wel weer tegenvalt is de geluidskwaliteit van de microfoon. Ik heb ze slechter gehoord, maar ook heel veel beter.

Sennheiser CX Review
Winnen niet de schoonheidsprijs (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Uiteindelijk is het goed om te weten dat de Smart Control-app echt het meeste uit je Sennheiser CX gaat halen. Naast de equalizer is het bijvoorbeeld ook mogelijk om in te stellen wanneer de oortjes uitgeschakeld worden na een tijdje inactief te zijn geweest. Daarnaast stel je het niveau van sidetone in en kun je dus de touch controls instellen. Erg handig!

Accuduur en laadtijden

Over de accuduur van de Sennheiser CX kan ik eigenlijk best kort zijn. Wanneer je de oortjes gebruikt, zonder ze op te laden in de bijbehorende case, is het mogelijk om 9 uur met een volle lading te doen. Gebruik je de case wel om de oortjes bij te laden doe je er 27 uur mee.

De batterij is overigens ook snel opgeladen. In anderhalf uur tijd heb je weer voldoende bijgeladen om de volle 27 uur te genieten. Heb je niet zo lang de tijd en moet je snel weg? Leg de Sennheiser CX dan even 15 minuten aan de lader en je kunt er weer een uur tegenaan.

Sennheiser
Laden maar! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Sennheiser CX True Wireless: eerlijke prijs

Goed, de Sennheiser CX True Wireless. Er zijn een aantal zaken die tegenvallen, dat zal ik niet ontkennen. De oordopjes zijn naar mijn idee niet heel mooi, de muziek pauzeert niet automatisch als je de oortjes uit je oren haalt en de microfoon klinkt alles behalve goed. Maar dat is totaal niet erg.

Met een uitstekende geluidskwaliteit, de handige Smart Control-app en de uitstekende accuduur is de Sennheiser CX echt goed geprijsd. Ik wil zelfs benadrukken dat de oordopjes echt eerlijk geprijsd zijn. Voor €129 haal je echt goede earbuds in huis die je precies geven waar je voor betaald. Iets dat ik alleen maar kan waarderen.

Sennheiser CX True Wirless

Sennheiser

9 Score

Pluspunten

 • Geluidskwaliteit
 • Eerlijke prijs
 • Accuduur
 • Smart Control
 • Waterbestendig

Minpunten

 • Microfoons
 • Automatisch pauzeren

Met een uitstekende geluidskwaliteit, de handige Smart Control-app en de uitstekende accuduur is de Sennheiser CX echt goed geprijsd. Ik wil zelfs benadrukken dat de oordopjes echt eerlijk geprijsd zijn. Voor €129 haal je echt goede earbuds in huis die je precies geven waar je voor betaald. Iets dat ik alleen maar kan waarderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen