Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 16 mei 2022

Deze Sennheiser earbuds zijn perfecte alternatieven voor de AirPods

De markt van de earbuds lijkt redelijk vol te zitten. Toch komen er nog altijd nieuwe producten voor uit. Wanneer je op zoek bent naar oordopjes uit het hogere segment, maar iets anders wil dan de Apple AirPods, dan zit je bij de Sennheiser Momentum True Wireless 3 aan het juiste adres.

De Sennheiser Momentum True Wireless 3 is de opvolger van de True Wireless 2, die alweer in 2020 uitkwam en voor zijn tijd erg goed was. Toch lijkt het het bedrijf te zijn gelukt om hem nog beter te maken. En daarmee heb je echt een premium product dat op verschillende punten indruk maakt. Ideaal dus als je geen zin heb om de prijs voor de Apple AirPods te betalen, maar wel een goed product wil scoren. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

De Sennheiser Momentum True Wireless 3 als Apple AirPods-alternatief

Luxe doosje

Het eerste dat opvalt wanneer je de Sennheiser Momentum True Wireless 3 uit de verpakking haalt, is dat de case waarin ze zitten een luxe uitstraling hebben. Mijn test-exemplaar kwam met een grijs grafiet achtige kleur en als je naar de case kijkt, dan lijkt het een soort stoffen case. Bovendien is hij op die manier minder gevoelig voor krassen. Bij andere exemplaren die ik getest heb, zorgden mijn sleutels wel eens voor problemen op dat gebied. Maar hier had ik dat probleem niet.

Een mooi doosje (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Zitten comfortabel

Als je dan eenmaal uit de case hebt gehaald, dan merk je dat de Sennheiser Momentum True Wireless 3 erg fijn zitten. Soms heb je van die earbuds die snel uit je oren vallen. Iets dat ik bijvoorbeeld bij de Apple AirPods nooit last van heb. Maar ook dit product zit comfortabel. Het is eventjes zoeken hoe ze het beste in je oren gaan en je hebt verschillende dopjes voor verschillende groottes van oren, maar als ze eenmaal zitten, vallen ze niet snel uit. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken wanneer je gaat wandelen of zelfs een stukje fietsen.

Sennheiser Momentum True Wireless 3 AirPods
Muziek komt goed tot zijn recht (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Geluid is uitstekend

Ik gebruik earbuds zoals de Apple AirPods voornamelijk om muziek te luisteren. Op die manier kan ik me beter concentreren op mijn werk. Wat dat betreft valt het geluid van de Sennheiser Momentum True Wireless 3 allesbehalve tegen. Het geluid is rijk en de bass is behoorlijk diep. Op die manier komt de muziek die je afspeelt heerlijk tot leven en ben je nog meer aan het genieten.

Noise Cancellation werkt top

Wanneer je wat meer rust wil ervaren, dan is het goed om te weten dat de Sennheiser Momentum True Wireless 3 net als de AirPods Pro gebruik maakt van Active Noise Cancellation. Ik heb hem in mijn thuissituatie getest en hij weet omgevingsgeluid redelijk goed weg te filteren. Ik vraag me alleen af of je ook de rust gaat vinden wanneer je in het vliegtuig zit. Als oordopje laat hij namelijk wel wat geluid door. Mocht er iemand tegen je praten, dan is het overigens ook mogelijk om makkelijk naar de transparent modus over te schakelen en zo een gesprek te voeren terwijl je de oordopjes in hebt.

Noise cancellation geeft rust (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Batterij gaat lang mee

Wanneer je de Sennheiser Momentum True Wireless 3 volledig hebt opgeladen, dan gaan ze zo’n zeven uur mee. Dat is dus flink wat meer dan de 4,5 uur die je met de Apple AirPods Pro haalt. Op die manier zijn ze dus ideaal om mee te nemen op een lange vlucht, waarbij je lekker in slaap sukkelt terwijl je naar je favoriete muziek luistert. Mochten ze dan toch op gaan, dan kun je ze terugstoppen in de case. Deze heeft genoeg batterij-inhoud om ze drie keer volledig op te laden. Op die manier heb je dus maximaal 28 uur aan gebruik voordat ze echt helemaal leeg zijn.

Batterij gaat lang mee (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

De Sennheiser Momentum True Wireless 3 is nu beschikbaar en onder andere hier te scoren. Wil je liever meer weten over de Apple AirPods als je nieuwe earbuds? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Apple AirPods Pro nu met dikke korting te scoren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Sennheiser earbuds zijn perfecte alternatieven voor de AirPods
Sluiten