Johnny Depp weer in Pirates of the Caribbean? Het zou zomaar kunnen!

Films & Series Jeroen Kraak 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie Pirates of the Caribbean zegt, zegt automatisch Johnny Depp. Toch zien we hem niet meer terug in de films. Of toch wel?

Pirates of the Caribbean is een van de populairste filmseries van Disney. De films die zijn gebaseerd op een attractie uit Disneyland, weet ontzettend veel mensen te boeien. Dat komt voor een groot gedeelte ook door Johnny Depp die het karakter Jack Sparrow fantastisch heeft neergezet. Toch is het de grote vraag of we hem in de toekomst terugzien.

Johnny Depp vs. Amber Heard

Dat heeft natuurlijk ook voor een groot deel te maken met de rechtszaken tussen Amber Heard en Johnny Depp. De twee vechten hun relatie en alle schade die daar uit voort is gekomen uit in de rechtbank. Daardoor liggen flink wat details op straat en begint het een vrij ordinair moddergevecht te worden.

In de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard kwam onder andere getuigenis van de acteur dat hij een zesde Pirates-film zou afwijzen. De samenwerking tussen de acteur en Disney eindigde door de beschuldigingen aan zijn adres van de mishandeling van Amber Heard. Hierdoor kwam Pirate of the Caribbean 6 nooit echt van de grond.

Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean

Desondanks de onthullingen liet Johnny Depp weten dat hij oorspronkelijk Jack Sparrow wilde spelen tot het einde van de franchise. Hij wilde zijn karakter dan ook een goed afscheid geven.

Toch is er een kleine hoop dat dit alsnog gaat gebeuren. In de Britse The Times liet Pirates of the Caribbean-producer Jerry Bruckheimer weten dat hij een terugkeer van Johnny Depp niet uitsluit. Hij vertelt dat ze in gesprek zijn met actrice Margot Robbie voor een rol in de film en daar een script voor hebben geschreven. Er is echter ook een versie zonder haar. Er is in het script geen rekening gehouden met Johnny Depp en zijn karakter Jack Sparrow, maar in de toekomst kan dat veranderen.

Hoewel de kans dus klein lijkt, is het dus mogelijk dat we Johnny Depp gaan terugzien. Fans zien het in ieder geval wel zitten. In 2018 en 2020 waren er al petities met honderdduizenden handtekeningen om de acteur terug te laten keren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen