Netflix brengt populaire serie na jaren weer terug

Films & Series Jeroen Kraak 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix is wel weer toe aan een succesje. Bijna drie jaar na de laatste aflevering komt naar buiten dat Black Mirror een nieuw seizoen krijgt.

Black Mirror begon ooit op het Britse Channel 4 en daar viel de serie meteen op bij Netflix. Het besloot om meerdere seizoenen bij Endemol Shine Group te bestellen. In totaal zagen 5 seizoenen het levenslicht. De serie kwam uit de koker van bedenkers Charlie Brooker en Annabel Jones, die later het productiebedrijf verlieten en hun eigen gang gingen. Netflix investeerde vervolgens 100 miljoen dollar in het bedrijf, maar de rechten van Black Mirror lagen nog bij Endemol Shine Group en hoorden daar dus niet bij.

Netflix is er klaar voor

Inmiddels is Endemol Shine Group overgenomen door Banijay en daarmee heeft Netflix een nieuwe deal kunnen sluiten meldt Variety. Hierdoor is een zesde seizoen van de serie mogelijk en zouden de originele makers zelfs er weer mee aan de slag kunnen.

Een bron aan het medium meldt dat Netflix vol inzet op de nieuwe serie. Elke aflevering duurt minimaal 60 minuten en wordt aangepakt als een film. Hiermee volgt de streamingdienst de lijn van de eerdere seizoenen. De show is dan ook zeker niet de goedkoopste, vooral omdat het in het verleden flink wat grote namen strikte om in de serie mee te doen.

Dit is Black Mirror

Netflix noch Banijay willen commentaar geven over een nieuw seizoen. Toch is er volgens Variety al flink wat in gang gezet. Zo is de casting nu bezig. Het duurt dus nog wel even voordat we een nieuw seizoen kunnen verwachten. Maar in ieder geval beter laat dan nooit.

Black Mirror is een bijzondere serie op Netflix. Deze beschrijft een zieke nabije toekomst vol technologie, waarbij de mooiste uitvindingen botsen met de meest duistere menselijke gevoelens.

Black Mirror wist flink goed te scoren bij publiek en recensenten. Op IMDb scoort de show een 8,8 na 516.000 beoordelingen. Op Rotten Tomatoes krijgt de Netflix-hit een keurige 84 procent. Alle vijf seizoenen kun je gewoon terugkijken op de streamingdienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen