Deze games speel je binnenkort gratis op je PlayStation 5 of 4

Games Jelle van Es 17 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Heb je een PlayStation 5 of nog een fijne ouderwetse PlayStation 4, dan is het binnenkort mogelijk om los te gaan met nieuwe games. Althans, wanneer je een abonnement neemt op PlayStation Plus. Iets dat je al in de basis nodig hebt om gewoon online te gamen. Maar dat abonnement gaat op de schop en brengt zodoende nieuwe mogelijkheden.

Op zijn eigen blog heeft Sony nu laten weten wat je straks mag verwachten wanneer je in het bezit bent van een PlayStation 5 en 4. En welke games je straks gratis kan ontdekken.

Gratis games op PlayStation 5 en 4

Heb je nu een PlayStation Plus-abonnement voor het online gamen op de PlayStation 5 en 4, dan verandert er niet heel veel. Dat heet straks PlayStation Plus Essential en geeft je toegang tot online games en de mogelijkheid om maandelijks een paar games gratis toe te voegen aan je gamebibliotheek. Wil je iets meer ervaren? Dan zijn premium abonnement in de vorm van Extra of Premium. Met beide abonnementsvormen krijg je toegang tot een grote bibliotheek aan games. Op hun website heeft Sony de hele lijst vrijgegeven. De belangrijkste games die je met het abonnement gratis beleeft zijn Days Gone, Death Stranding. Demon’s Souls, Ghost of Tsushima Director’s Cut, Horizon Zero Dawn, Marvel’s Spider-Man, Resogun, alle Uncharted Games en The Last of Us. Dat zijn de games vanuit Sony.

PS4 Marvel’s Spider-Man
Marvel’s Spider-Man (Afbeelding: Insomniac Games)

Vanuit andere studios is er ook goed nieuws. Zo krijg je voor je PlayStation 5 en 4 met deze duurdere abonnementsvormen van PlayStation Plus bijvoorbeeld toegang tot Ubisoft+. Daarmee zijn een aantal games van die uitgever te ontdekken. Denk dan aan Assassin’s Creed Valhalla, Far Cry 4 en The Crew 2. Andere interessante titels van andere uitgevers zijn Final Fantasy XV, Marvel’s Guardians of the Galaxy, Red Dead Redemption 2 en NBA 2K22.

Klassiekers

Ook is duidelijk gemaakt dat je met PlayStation Plus Premium, dus het duurste abonnement, toegang krijgt tot een aantal klassiekers. Zo is het mogelijk om met PlayStation-games als Tekken 2, Ape Escape en Syphon Filter los te gaan. Ook zijn er een paar games die van de PlayStation 2 of 3 een remaster hebben gekregen en ook zijn te spelen. Denk dan aan Jak 2, Rogue Galaxy, BioShock Remastered en LEGO Harry Potter Collection. Verder gaat het mogelijk zijn om heel wat PlayStation 3 games te spelen, maar dat gaat dan via een stream. Een goede verbinding is dan wel handig, anders stottert het allemaal op je PlayStation 5 en 4. Interessante games in die categorie zijn Ico, een drietal Ratchet & Clank-games, Ninja Gaiden Sigma 2, Castlevania: Lords of Shadow 2 en Devil May Cry HD Collection.

ICO
ICO (Afbeelding: Sony)

Voorproefje

Tot slot is het mogelijk om op je PlayStation 5 en 4 een voorproefje te krijgen op games met je PlayStation Plus Premium-abonnement. Dan krijg je de mogelijkheid om de volledige game te downloaden en die dan twee uur lang te spelen. De timer loopt dan alleen maar als je in de game zelf zit. Je hebt dus twee uur aan pure speeltijd. Als de game dan bevalt, dan is het mogelijk om hem aan te schaffen en verder te gaan waar je gebleven was. Wanneer de service wordt gelanceerd is het onder andere mogelijk om Uncharted: Legacy of Thieves Collection, Horizon Forbidden West, Cyberpunk 2077 en Tiny Tina’s Wonderland op deze manier te ontdekken.

Cyberpunk 2077
Probeer deze game straks gratis (Afbeelding: CD Projekt)

Tot slot benadrukt Sony dat dit echt het begin is van wat PlayStation Plus gaat bieden op de PlayStation 5 en 4. Elke maand gaat er nieuwe content bijkomen. Op 23 juni wordt de service in Nederland gelanceerd, dus we moeten er nog wel even op wachten.

PlayStation 5 kopen? Deze winkel verloot er 1.200!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen